Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

La Càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la Universitat de València participa en el Fòrum del Cercle d'Andalusia i Extremadura de CIONET.

  • 10 de maig de 2017
Càtedra Microsoft

El 10 de maig de 2017 se celebra a Andalusia una reunió de CIONET en la qual s'estudiarà, entre altres qüestions, l'impacte del Reglament general de protecció de dades. CIONET, és la major comunitat de Directius de TI a Europa. Amb més de 5.000 CIOs, CTOs i Directors de TI a Europa, CIONET posseeix l'experiència i una visió pionera per a resoldre o abordar qualsevol repte en la Gestió de les TIC.
El Reglament presenta sens dubte un nou escenari de la mà de la trucada "Cresponsabilidad proactiva" o "accountability". L'aplicació rigorosa dels principis de protecció de dades de dades des del disseny i per defecte comporta una interacció multidisciplinària entre les àrees de negoci, la gobernanza i gestió de les tecnologies de la informació, -així com la implementació de desenvolupament de processos i aplicacions i seguretat de la informació-, i l'equip jurídic.
Ricard Josep Martínez Martínez, director de la Càtedra de privacitat i transformació digital de la Universitat de València, considera imprescindible posar en relleu el paper essencial de l'àrea TIC i de la seua adreça en aquest tipus de processos. D'alguna manera constitueixen alhora els sistemes nerviós i circulatori de les nostres organitzacions. Precisament per aquest paper fonamental és imprescindible treballar braç a braç per a aconseguir una interacció productiva. 
En els processos de Privacy by Design, en les anàlisis d'impacte en la protecció de dades, en general en les noves metodologies que consolida el Reglament general de protecció de dades resulta crucial que el segment jurídic de les organitzacions siga capaç d'interactuar en un diàleg productiu amb la tecnologia. "No es tracta d'aplicar regles del tipus si/no, ni de prohibir, sinó d'oferir solucions del tipus «com», i facilitar que la norma es traduïsca al «codi» de manera adequada."