Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

El director de la Càtedra de privacitat i transformació digital de la Universitat de València coordinarà un Grup de Treball en CRUE-TIC

  • 5 de maig de 2017
Image de la noticia
Asistents a las Jornades CRue-TIC 2017

En les Jornades CRue-TIC 2017 (04 i 05/05/2017) celebrades en la Universitat de Santiago s'han abordat els reptes que ha d'abordar la universitat espanyola per a complir el Reglament general de protecció de dades. 
Andrés Calvo, representant de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades va exposar les principals novetats normatives. Vicent Andreu, de la Universitat Jaume I, va exposar els elements definidors de la figura del Delegat de Protecció de Dades, així com el seu estatut i funcions. Finalment, Ricard Martínez, director de la Càtedra de privacitat i transformació digital de la Universitat de València, va abordar els reptes pràctics i les decisions estratègiques per a les universitats a l'hora d'implementar el Reglament. 
Els representants universitaris van destacar el volum, complexitat i riquesa dels tractaments en el món universitari. No solament es gestionen dades de milions d'estudiants, també es proporcionen serveis socials i polítiques d'integració de persones amb diversitat funcional, o de cultura o esport. A més les universitats són la pedra angular de la I D I a Espanya i açò comporta. Les universitats van desenvolupar supercomputación i computació distribuïda abans que es generalitzaren, seqüencien genoma, o investiguen en intel·ligència artificial. Les interaccions amb el sector privat en àmbits com la biotecnologia, els assajos clínics o la robòtica són essencials per a la transformació digital a Espanya. 
En aquest context la Universitat Espanyola afirma la seua singularitat i ha decidit crear un Grup de Treball que desenvoluparà una anàlisi de l'estat de compliment del Reglament amb l'objectiu de dissenyar un Codi de Conducta suportat en una metodologia pròpia. Aquest Grup serà coordinat pel Dr. Ricard Martínez tècnic de protecció de dades del Servei d'Informàtica de la Universitat de València i director de la Càtedra de privacitat i transformació digital, i integra representants de diferents universitats.