Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de privacitat i transformació digital Microsoft-UV Logo del portal

Ricard Martínez, guardonat per la Asociación Profesional Española de Privacidad

  • 9 de juny de 2017
Premi APEP

L’Asociación Profesional Española de Privacidad ha atorgat el seu premi anual a la Trajectòria Acadèmica a Ricard Martínez, director de la Càtedra de Privadesa i Transformació Digital de la Universitat de València, i tècnic de control de bases de dades en aquesta institució. L’associació concedeix aquest premi anualment amb motiu de la celebració del Congrés Nacional de Privadesa.

APEP és l'associació de referència a Espanya i integra professionals dedicats a la privadesa i protecció de dades de diferents àrees, especialitats i sectors: jurídics, tècnics, acadèmics, tant públics com a privats, amb l'objectiu de dotar de reconeixement al sector, i alhora, promoure en la societat i el món empresarial i públic la necessitat de comptar amb els professionals de la privadesa. Els premis anuals premien a més de la trajectòria acadèmica a les institucions acadèmiques, els professionals, els mitjans de comunicació i les organitzacions que s'han distingit en la promoció i el compliment normatiu en privadesa.

El premi a la trajectòria acadèmica reconeix les aportacions docents i investigadores en privadesa i protecció de dades personals i és atorgat mitjançant votació secreta per les persones associades a APEP.

Ricard Martínez és doctor en Dret per la Universitat de València, ha dedicat la seua recerca a l'estudi del dret fonamental a la protecció de dades i a diferents qüestions relacionades amb les repercussions de les tecnologies de la informació i les comunicacions en la vida privada. Amb una extensa producció és autor de diferents monografies dedicades a aquesta matèria (‘Tecnologías de la Información, Policía y Constitución’, ‘Una aproximación crítica a la autodeterminación informativa’) i ha participat com a autor o coordinador en diferents comentaris al Reglament de Desenvolupament de la Llei Orgànica de Protecció de Dades, i monografies sobre Dret i xarxes socials o Cloud Computing així com altres publicacions.

Actualment presta els seus serveis en la Universitat de València com a tècnic de control de bases de dades. Forma part del Grup de Treball sobre Drets Digitals dels Ciutadans del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital. Coordina el Grup de Treball constituït per la Conferència de Rectors de les Universitat Espanyoles (CRUE-TIC) per a l'impuls del Reglament general de protecció de dades. Dirigeix un Master Oficial en protecció de Dades (UNIR). Així mateix col·labora amb la societat civil i empresarial com a membre del Consell Acadèmic de Fide i codirector del seu Fòrum de Protecció de Dades i del Health Advisory Council de Microsoft.

Ha sigut cap del Servei de Transparència de la Diputació de València, i ha col·laborat amb diferents universitats com a docent en estudis de grau o de postgrau i ha sigut responsable de l'Àrea d'Estudis de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.