Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu Entorn (MESVAL) Logo del portal

La Càtedra MESVAL celebra un diàleg sobre l'adaptació dels negocis en el marc de la postpandèmia

  • 3 de juliol de 2020
Image de la noticia

La confiança i la seguretat són elements clau per a l'adaptació dels negocis en la postpandèmia. Aquesta va ser una de les principals conclusions del diàleg que va organitzar el dia 2 de juliol la Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn (Càtedra MESVAL) de la Universitat de València, en el qual van participar els responsables d'alguns dels espais culturals i d'oci més importants de la ciutat.

El dijous 2 de juliol, la Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn va acollir el Diàleg MESVAL “Esdeveniments en temps de la COVID”, en el qual els assistents van poder conéixer a través de l'experiència dels principals responsables del Palau de Congressos, el Teatre Olympia, la Ciutat de les Arts i les Ciències i Atalanta Sport Club, com adaptaran la seua activitat empresarial les empreses del sector d'esdeveniments, entreteniment i oci. En aquest sentit, el desenvolupament de confiança i seguretat es postulen com a elements principals en la nova normalitat per al sector centrat en els recintes que acullen a un gran nombre de persones.

Com han afrontat les empreses el confinament? Com afecta la crisi de la COVID-19 als negocis, als seus clients, els seus empleats i en els resultats? Aquestes han sigut les línies principals del webinar, moderat per la catedràtica de la Universitat de València Amparo Cervera.

Sylvia Andrés, directora del Palau de Congressos, va destacar que el període de confinament ha suposat una oportunitat per a posar ordre i revisar tots els processos en el Palau de Congressos. A més, ha assenyalat que “des del minut 1 hem estat teletreballant. Calia tractar de mantindre tots els clients possibles. Calia impulsar nous projectes. Era primordial que els treballadors se sentiren útils”.

D'altra banda, Enrique Fayos, director del Teatre Olympia, va manifestar que la crisi del coronavirus és un repte per a tots. En aquest sentit, Fayos va destacar que, davant l'actual situació, és capital considerar dos aspectes importants: el comerç online i el teletreball. En relació al primer, suposa una oportunitat de negoci i cal fer grans esforços i inversions sostenibles en aquesta modalitat de negoci. D'altra banda, és necessari crear un marc regulador de la modalitat del teletreball. Igual que la resta de participants, el director del Teatre Olympia va remarcar que ara és el moment de ser optimistes.

Juan Carlos Gómez- Pantoja, director d’Atalanta Sport Club, va afirmar que la crisi de la COVID-19 ha posat de manifest la importància de l'activitat física en les persones. D'altra banda, Gómez-Pantoja va assenyalar que la xarxa empresarial està fent grans esforços a evitar la destrucció d'ocupació, minimitzant el màxim possible el seu impacte negatiu en la societat. En relació a l'adaptació dels negocis a la postpandèmia, el director d’Atalanta Sport Club va manifestar que és el moment de generar confiança i seguretat, i per això s'estan prenent totes les mesures que asseguren el distanciament social obligatori.

Seguint la mateixa línia d'intervenció de la resta de participants, Enrique Vidal, director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, va voler apuntar que, des del primer moment, la creació d'un protocol que garantira la seguretat dels empleats i dels turistes ha sigut el factor clau a abordar amb el propòsit de crear confiança per a tota la societat.

A més, Julio Olmos, coordinador general de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, i José Manuel Pastor, director de la Càtedra MESVAL, van destacar l'important esforç que estan realitzant les empreses amb l'objectiu d'adoptar decisions importants en els seus negocis a conseqüència de la pandèmia.

L'acte va finalitzar amb la intervenció de Pilar Bernabé, tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de València i responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, qui va assegurar que ara és el moment d'actuar atenent dos plans importants: no deixar a ningú arrere i millorar la competitivitat dels sectors econòmics de la ciutat de València.