Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu Entorn (MESVAL) Logo del portal

La Càtedra Mesval celebra un diàleg sobre Intel·ligència i Analítica de Negocis en PIMES

  • 18 de novembre de 2020
Imatge dels participants

El passat 13 de novembre la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn (MESVAL) va celebrar un fòrum-debat sobre la importància de la digitalització i el correcte ús de les dades per part de les empreses.

En aquesta sessió van participar Pilar Bernabé, Tinent d'Alcalde del Ajuntament de València, qui va ser l'encarregada d'inaugurar aquest nou Diàleg; Pablo Negre, Director General Solver Intelligent Analytics; Paco Gavilán, President i Director General en NUNSYS; i, Jose Miguel Lorente, Director Institucions Territorial Banco Santander. A més, la professora del Departament de Direcció d'Empreses de la Universitat de València, Clara Martínez, va ser l'encarregada de moderar la sessió. Així, Clara va voler iniciar el debat posant en valor la importància que té la digitalització per a les empreses. Martínez va destacar dos aspectes importants: digitalitzar-se serveix per a prendre grans decisions i el digital converteix els processos en dades.

Pilar Bernabé, Tinent d'Alcalde del Ajuntament de València, va anunciar que des de l'Ajuntament s'han posat en contacte amb els representants de tot el teixit empresarial de València amb l'objectiu de conèixer tots els reptes als quals s'enfronta l'ecosistema empresarial valencià en aquesta nova normalitat. Bernabé va manifestar que els pilars base sobre els que se sostenen aquests nous reptes són dos: la tecnologia i la innovació.

Per part seua, Pablo Negre, Director General Solver Intelligent Analytics, va destacar que la digitalització de les dades té com a prioritat la reducció dels errors comesos. En aquest sentit, Negre va manifestar que des de Solver el que s'intenta és ajudar les empreses a reduir l'error futur entre un 30%-50%.

A més, Paco Gavilán, President i Director General en NUNSYS, va voler remarcar que una de les principals febleses a les quals ens enfrontem en aquests moments a nivell de transformació digital, és l'escassesa de persones formades per a donar solució als problemes actuals. D'altra banda, Gavilán va assenyalar que, com a conseqüència de l'evolució constant de les TIC, la transformació digital és un camí que no acaba mai, posant èmfasi en el fet que si es vol ser més competitiu és necessari fer ús de la digitalització.

Finalment, Jose Miguel Lorente, Director d'Institucions Territorial del Banco Santander va destacar que una de les principals conseqüència que ha provocat la crisi del COVID19 està directament lligada amb la digitalització. En aquest sentit, el procés de digitalització per part de les organitzacions s'ha incrementat exponencialment. Lorente va apuntar que les PIMES que sobrevisquen a aquesta crisi adquiriran majors avantatges competitius i ocuparan una posició en el mercat més fort.