Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu Entorn (MESVAL) Logo del portal

El turisme urbà i el model econòmic valencià, a debat en la Facultat d’Economia

  • 18 de desembre de 2020
Imatge dels participants

La Càtedra MESVAL ha participat en una jornada en la Facultat d’Economia sobre turisme urbà i el model econòmic valencià, en la qual s'han presentat un documental i un llibre com a fruit de la col·laboració entre la Càtedra i el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat.

En la jornada s'ha projectat per primera vegada el documental “Turisme i centres urbans: València”, emmarcat en el programa Docufòrum; i s'ha presentat el llibre “Investigacions Clau en la Transformació del Model Econòmic Valencià”. Tots dos projectes són fruit de la col·laboració entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i la Càtedra MESVAL.

En la presentació, que s'ha celebrat aquest dijous 17 de desembre a la Sala Manuel Sánchez Ayuso de la Facultat d'Economia, han participat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; Julio Olmos, coordinador General de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, que ha intervingut de forma online; el degà de la Facultat d'Economia i director de la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i Entorn (MESVAL); i Amparo Cervera, codirectora de la Càtedra MESVAL (2017-2019).

El vicerector Jorge Hermosilla ha subratllat la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest programa no hauria sigut possible sense el suport d'entitats compromeses amb la societat valenciana, en aquest cas, aquest audiovisual ha sigut fruit de la col·laboració entre la Universitat de València i l'Ajuntament de València, que fan possible l'activitat de la Càtedra MESVAL”.

Julio Olmos, coordinador General de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, ha destacat que el govern municipal “està treballant amb fermesa perquè València es posicione en el mapa com una ciutat innovadora, inclusiva i sostenible”. Per a això, ha explicat el coordinador General, l'Ajuntament ha posat en marxa una agenda per a transformar el model econòmic local considerant la diversitat dels seus agents econòmics i socials, sense oblidar que el turisme continua sent un dels principals motors de l'economia valenciana.

Els professors José Manuel Pastor i Amparo Cervera han coincidit a assenyalar la interessant aportació que suposa tant el documental com la publicació, “tots dos són instruments que contribueixen al diàleg entre la ciutat i el seu entorn econòmic, social, cultural i tecnològic, ja que arrepleguen les investigacions, visions i opinions dels diversos agents econòmics i socials sota el prisma de governança, innovació, sostenibilitat, competitivitat, benestar humà i globalització”.

La publicació “Investigacions Clau en la Transformació del Model Econòmic Valencià”, coordinada per Amparo Cervera i José Manuel Pastor, aprofundeix en les claus que subjauen a la història de la ciutat de València, la seua composició actual, dinàmiques i processos de transformació futura amb una mirada sostenible i d'eficiència. A través dels quatre informes dirigits pels professors Carlos Peraita, Lorenzo Serrano, Leandro García Menéndez i Rafael Boix Domènech, es compon aquest estudi, amb nous indicadors, marcs d'anàlisis i reflexions pensades per a la seua aplicació directa a la nostra realitat urbana, social i econòmica.