Universitat de ValènciaCàtedra SEOFER de Seguretat Vial i Mobilitat Intel·ligent Logo del portal

Participació en el XXI Congrés Espanyol ITS

  • 16 de juliol de 2021
cartell de la jornada amb el titol: La contribució dels C-ITS a la descarbonització de la mobilitat i a la millora de la seguretat viària dels ciclistes

El Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS i de la Càtedra SEOFER de Seguretat Viària i Mobilitat Intel·ligent, ha participat en el XXI Congrés Espanyol ITS que, amb el títol "Aportació dels ITS al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència", se celebra a Madrid del 13 al 15 de juliol de 2021.

La ponència, titulada "La contribució dels C-ITS a la descarbonització de la mobilitat i a la millora de la seguretat viària dels ciclistes", fa un repàs als requisits de la infraestructura per a aconseguir els reptes que als quals s'enfronta en un entorn canviant cap a una mobilitat segura, sostenible i connectada, tal com s'està impulsant des de l'Estratègia Europea i Espanyola en aquesta matèria.

Es presta especial atenció a les estratègies intel·ligents de mobilitat urbana i metropolitana, com una possible solució a l'actual preocupació per una accidentalitat creixent relacionada amb la proliferació de bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal.

Els autors són Francisco Alonso, José Luis Vetlar-te i Jorge Suárez per part de l'INTRAS, i Antonio Sánchez Trujillano, Mónica Alonso, Jesús Leal Bermejo i David del Villar per part de CEDEX (Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques del Ministeri de Foment).