Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Transformació del Model Econòmic. Economia Circular en el Sector de l'Aigua Logo del portal

La Càtedra aposta per la investigació i formació en un curs condicionat per la COVID-19

  • 6 de novembre de 2020
Francesc Hernández

El director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic, Francesc Hernández, ha mostrat la seua “satisfacció per tot el que s’ha aconseguit avançar al llarg dels darrers mesos, malgrat la conjuntura de la COVID-19”.
Hernández s’ha manifestat així a la reunió que ha servit de cloenda del passat curs de la Xarxa de Càtedres de Model Econòmic, entre els diferents directors i directores de les altres universitats valencianes que participen en este projecte impulsat des de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic. Una sessió en format “on-line”, que ha estat inaugurada pel conseller Vicent Soler .
D’entre les principals fites assolides per la Càtedra, Francesc Hernández ha destaca “per una banda, la investigació, que s’ha centrat en dos nous estudis científics. Un d’aquests té a vore amb les oportunitats de la economia circular. En este sentit, Hernández ha insistit en que “aquest model representa una oportunitat per a eixir de la actual conjuntura que estem vivint”.
“Per altra part, el segón dels estudis es focalitza en detectar els principals incentius per promoure l’economia circular, demostrant que és factible, i també rentable, desenvolupar projectes d’este tipus. I creiem que aquests estudis són útils dins de l’objectiu de transformar el model econòmic”, ha assenyalat.
Pel que fa al camp de la formació i organització d’events, el responsable de la Càtedra ha comentat que estaven previst diferentes tallers i jornades de tipus presencial “que han hagut de ser traduïdes al format ‘on-line’ per les circumstàncies”.
Tot i això, Francesc Hernández ha recordat “l’èxit d’iniciatives com la realització d’un taller pràctic sobre diferents instruments de financiació per projectes d’economia circular o la participació en diversos seminaris organitzats des de la Universitat d’Estiu de Gandia”.
En quant a l’adaptació d’activitats degut al COVID-19, ha explicat que “es va transformar un seminari previst en dos jornades de debat ‘on-line’. La primera d’elles focalitzada en l’administració local i la segona en casos d’èxit en l’àmbit empresarial en relació al sector de l’aigua i com aplicar la economia circular a aquest sector clau”.
Francesc Hernández ha compartit també amb la resta de participants la determinació a l’hora de “treballar en la difusió de tots els estudis i investigacions que s’han realitzat, per a que apleguen al màxim número de persones possible. Perquè aquest coneixement no només serveix per eixir de la crisi sinò també per la transformació del model econòmic”.
Finalment, el director de la Càtedra ha volgut agrair el recolzament de la Generalitat Valenciana, mitjançant la conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, tot insistint en “la importància de la continuïtat de l’esforç que es realitza des de les diferents càtedres per cambiar el paradigma econòmic actual”.