Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Tributació Autonòmica Logo del portal

Creació de la nova Càtedra de Tributació Autonòmica entre GVA i UV

  • 9 d’abril de 2021

El Consell i la Universitat de València han signat el 8 de setembre de 2021 un conveni per a crear la Càtedra de Tributació Autonòmica

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i la Universitat de València, han subscrit un conveni gràcies al Ple del Consell, per a crear la Càtedra de Tributació Autonòmica de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de permetre el desenvolupament de línies d'investigació en matèria de fiscalitat que siguen d'utilitat pel disseny de les polítiques de la Generalitat, i d'interés comú entre la Universitat de València i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

Per tal de facilitar la presa de decisions, el principal objectiu és tindre l'opció de comptar amb instruments per l'anàlisi d'informació i processament de dades que faciliten el treball de disseny i execució de la política normativa en matèria tributària de la Generalitat Valenciana.

Des de la Càtedra, es centrarà tot l'esforç per a desenvolupar tant activitats formatives, com culturals, així també com d'investigació, per tal de centrar-ho cap al coneiximent de la política fiscal de la Generalitat i la difusió mitjançant jornades, conferències i publicacions.

 

Comissió de Seguiment

Des de la Direcció General de Tributs i Joc de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic es realitzarà una elecció de dos representants de la Generalitat per a formar part de la Comissió Mixta de Seguiment i Control d'aquest conveni en concret. A més, s'establirà el contingut del programa de la Càtedra.

I, per l'altra banda, la Universitat de València elegirà dos representants perquè formen part d'aquesta comissió.