INICI > HISTÒRIC > ACTIVITATS 2006 > CICLE MÉS DONES
........................................................................................................................................................ Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí

Cicle de conferències

Més dones

   

L’Associació de dones investigadores i tecnòlogues, AMIT, va ser creada el 2002 amb la intenció de treballar per promoure la plena incorporació de les dones a la recerca i a la gestió acadèmica, recopilant i divulgant les dades de participació de les dones en les institucions científiques i universitàries espanyoles.

 

Al llarg d’aquest semestre, tindrem l’oportunitat d’escoltar destacades científiques en el cicle de conferències Més dones, organitzat pel Vicerectorat de Política Científica i AMIT, i que a més a més pretén convertir-se en un espai de reflexió i debat viu sobre els aspectes que ens preocupen, però principalment que la igualtat en la ciència ha de ser una realitat i no només una mancança reflectida en les diferents taules i diagrames estadístics.

 

Inaugurem aquest cicle el pròxim dia 13 de febrer amb Adelaida de la Calle, rectora de la Universitat de Màlaga. El cicle continuarà amb Més Dones en diferents àmbits, com ara el de l’estructura social i econòmica amb M. Ángeles Durán, catedràtica de Sociologia i investigadora del CSIC, o el dels òrgans de govern amb Capitolina Díaz, professora de sociologia de la Universitat d’Oviedo i directora de la unitat específica “Mujer y Ciencia” del Ministeri d’Educació i Ciència.

  

 

 

Dijous 27 d'abril, a les 10.30 hores
Aula Magna de la Facultat de Filosofia (Campus de Blasco Ibáñez)
 

El Preu del Temps

 

Mª Ángeles Durán
Catedràtica de Sociologia i Investigadora del CSIC
 

Com tots els llenguatges, el llenguatge econòmic és convencional, ja que ha estat establert mitjançant l'acord dels usuaris sobre els conceptes que fan servir. En l'actualitat diferents grups social dissenteixen sobre el què és l'ocupació, què és el treball i sobretot com valorar-lo, i/o posar-li preu. Aquesta xerrada exposarà el debat
teòric i polític del treball remunerat i no remunerat i les seues conseqüències i efectes teòrics sobre la vida quotidiana.

Maria Ángeles Durán va obtenir el doctorat en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid i en l'actualitat és catedràtica de Sociologia i professora d'investigació a l'Institut d'Economia i Geografia del CSIC. El 1978 fundà l'Institut de la Dona de la Universitat Autònoma de Madrid i durant el període 1998-2001 va presidir la Federació Espanyola de Sociologia. Dels nombrosos premis rebuts, cal destacar el Premi Nacional d'Investigació Pascual Madoz. Ha escrit més d'un centenar d'articles i diversos llibres, dels quals cal destacar: "Desigualdad social y enfermedad" (1983), "Mujeres y hombres en la formación de la Teoria Sociológica" (1996) y "La ciudad compartida: conocimiento, afecto y uso" (1999). L'any 2005 va estar guardonada amb la Medalla d'Or al mèrit en el treball.
 

 

 

 

Dilluns, 13 de febrer, a les 12.30 hores.

Sala de Graus de la Facultat de Farmàcia (Campus de Burjassot)

 

Les dones en el procés de presa de decisions: especial referència al marc universitari

 

Adelaida de la Calle

Rectora de la Universitat de Màlaga

 

Adelaida de la Calle ens il·lustrarà sobre el paper de les dones en el procés de presa de decisions amb especial referència al marc universitari. Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Madrid i doctorada en la Universitat de La Laguna, és catedràtica d’universitat des del 1999. Les principals línies de la seua recerca han estat dirigides a l’estudi del sistema nerviós central dels vertebrats. Actualment desenvolupa un projecte nacional coordinat amb investigadors de l’Institut Cajal del CSIC, i altre dins del projecte europeu BIOMED, coordinat per l’Institut Pasteur de Paris. Ha dirigit varies tesi doctorals i ha publicat nombrosos articles en revistes de prestigi internacional. En la Universitat de Màlaga ha ocupat els següents càrrecs acadèmics: sots-directora de “Cursos Abiertos”, vicerectora adjunta d’Investigació, vicedegana de la Facultat de Ciències i vicerectora d’Investigació. Des del 2004 i fins l’actualitat és rectora de la Universitat de Màlaga.