INICI > HISTÒRIC > ACTIVITATS 2007 > BAR DE LES CIÈNCIES ENS ENGANYEN AMB EL CANVI CLIMÀTIC?
........................................................................................................................................................ Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí

 

Bar de les Ciències

Ens enganyen amb el canvi climàtic?

El debat científic

   

Bar de les Ciències

Ens enganyen amb el canvi climàtic?

El debat científic

 

Dimecres 24 d'octubre de 2007 a les 19.30 h.

Cafeteria de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània

Carrer Sant Ferran, 12 – València

 

 

Ja fa uns anys que, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Ciència i la Tecnologia, aquesta Universitat engegà aquesta nova activitat divulgadora del coneixement científic, el Bar de les Ciències. La idea va començar a gestar-se quan en febrer de 2004, Phillipe Chomaz, un dels principals artífexs d'aquest gran invent, va participar en un curs organitzat per la Càtedra de Divulgació de la Ciència. Chomaz és autor del llibre Arbres en les estrelles. Els orígens còsmics de la matèria - de la col·lecció Sense Fronteres, coeditada per la Universitat de València i Edicions Bromera, i va rebre el premi Jean Perrin 2001 de la cultura científica per l'èxit d'aquesta iniciativa. Juntament amb Marie-Odile Monchicourt, s'inspira en els cafès de filosofia ja existents a la capital francesa per proposar una situació de diàleg equivalent, però amb la ciència com a temàtica central.

 

Una cafeteria de la ciutat, un bar de copes, un espai habitualment dedicat a l'oci i les tertúlies d'amics passa a ser l'escenari ideal per crear un fòrum de discussió sobre qualsevol idea científica. No és una conferència ni una taula rodona ni una lliçó magistral: és una trobada entre l'opinió pública i un grup d'experts sobre la polèmica generada al voltant de les seues recerques. La figura d'un animador moderarà aquest debat i vetllarà per la seva accessibilitat. Com tot bar, no pot faltar la música en directe que acompanyarà la vetllada. El debat no pertany a ningú, sinó que es construeix entre el ciutadà i els experts amb un objectiu clar d'acostar, no només els coneixements, sinó també la passió que per la ciència senten els seus artífexs, i fent possible un veritable diàleg entre la ciència i la societat.

 

  

Ens enganyen amb el canvi climàtic?
El debat científic

 

 

Què és el canvi climàtic? On té el seu origen? Quins són els seus impactes sobre el planeta? Què ens diuen els informes dels grups d'experts d'arreu del món? Si es tracta d'un problema global, quines són les mesures que caldria adoptar? Les estratègies d'adaptació als canvis serien iguals en tots els llocs? Es tracta únicament i exclusiva d'un problema científic o abasta una dimensió política i social? Està dividida la comunitat científica?
 

 

Presenta: Núria Cadenas, periodista del setmanari El Temps

 

Participen: Enric Llebot, catedràtic de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans; Fernando Sapiña, departament de Química Inorgànica i Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València; Maria Josep Picó, redactora ambiental i directora de la revista NAT.

 

Organitza: Acció Cultural del País Valencià. Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Institut d'Estudis Catalans.

 

Més informació:

http://www.octubre.cat

 


Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí