INICI >
SETMANA DE LA CIÈNCIA >
9ª SETMANA DE LA CIÈNCIA 2007 >
INFOSETMANA Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí
|
M La pràctica totalitat dels aliments que habitualment mengem són potencials vehicles de paràsits, alguns d’ells amb un fort component patològic, per a l’espècie humana. Aquests paràsits són difícilment visibles sense la utilització de tècniques d’inspecció específiques i especialitzades, sobretot com a conseqüència del seu diminut tamany. Es tracta d’essers que pertanyen a diferents grups zoològics – protozoous, helmints i artròpodes- i que utilitzen estratègies biològiques ben variades per arribar als aliments. La seua presència als aliments pot ser conseqüència d’una contaminació, habitualment d’origen fecal, mentre que hi ha d’altres que són paràsits típics dels animals que en forma d’aliment són part de la nostra dieta. El coneixement d’aquests paràsits, la seua forma de transmissió a través dels aliments, així com les mesures profilàctiques essencials són tan importants com desconegudes pels consumidors.
|