INICI > ACTUALITAT > CICLE EL QUE NO SABEM > Era Stonehenge un observatori?
........................................................................................................................................................

Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí

 

 

Cicle de conferències "El que no sabem"

 

Era Stonehenge un observatori?

Juan Antonio Belmonte Avilés, Institut d'Astrofísica de Canàries

   

Dijous, 5 de juny de 2008 a les 19:30 h.

Aula de Cultura CAM «La Llotgeta»

Plaça del Mercat, 4 – València

Entrada lliure – capacitat limitada

 

La majoria dels manuals d'astronomia comencen esmentant el monument megalític de Stonehenge, a Anglaterra, com l'observatori més antic del món. 

És això cert? Les investigacions més recents suggereixen que la realitat és molt més complicada i que aquesta definició dista molt de ser certa, la qual cosa no vol dir que no hi haja hagut un important component astronòmic en el disseny d’aquest i de molts altres monuments megalítics. 

En aquesta conferència analitzarem eixa qüestió i l'enllaçarem amb la problemàtica d'índole semblant referent als monuments ciclopis d'altres cultures, singularment de l'antic Egipte i de l'Illa de Pasqua, per als quals hi ha hordes de llunàtics que postulen les més fantàstiques teories còsmiques, i els quals posarem en el seu context i analitzarem seriosament des del punt de vista arqueoastronòmic.
 

Juan Antonio Belmonte Avilès és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Central de Barcelona i doctor en Astrofísica per la Universitat de la Laguna. Coordinador de Projectes de l'Institut d'Astrofísica de Canàries, és membre de diverses associacions astronòmiques com ara la Unió Astronòmica Internacional, la Societat Espanyola d'Astronomia (de què fou membre fundador), i president  de la Societat Europea per a l’Astronomia en la Cultura (SEAC).

Ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals i ha coordinat diversos projectes d'arqueoastronomia, cursos i seminaris. És autor de més d'un centenar d'articles dedicats al món de l'astronomia en general i especialment a l'astronomia en l'antiguitat, i també dels llibres Reflejo del Cosmos. Atlas de Arqueoastronomía en el Mediterráneo antiguo, Madrid, 2002 (junt amb Michael Hoskin); El cielo de los Magos, La Laguna, 2001 (junt amb Margarita Sáez de Lara); Las leyes del cielo: astronomía y civilizaciones antiguas, Madrid, 1999; Arqueoastronomía Hispana, Madrid 1994.


 


Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí