NOTA DE PREMSA


Biotecmed celebra una jornada científica sobre biotecnologia i biomedicina

  • L’ISIC/ERI de Biotecnologia i Biomedicina promou la investigació interdisciplinar i la implicació del sector productiu en la generació i explotació del coneixement científic.

 L’Institut Superior d’Investigació Cooperativa (ISIC) de Biotecnologia i Biomedicina (Biotecmed) discuteix aquest divendres -a partir de les 9 hores en el Saló d’Actes de la Facultat de Farmàcia- estratègies per a liderar la investigació científica i tecnològica d’excel·lència a la Comunitat Valenciana i la seua transferència al sector biotecnològic. La jornada inclou un total de 16 xarrades orientades a promoure la investigació interdisciplinar i la implicació del sector productiu en la generació i explotació del coneixement científic. Els responsables de les ponències seran tant investigadors de la Universitat de València, entre ells, el vicerector d’Investigació i Política Científica, Pedro Carrasco, com també responsables de diverses empreses. “L’objectiu d’aquesta primera reunió, de caràcter intern, és donar a conèixer els projectes que estem desenvolupant amb la finalitat de cercar temes de col·laboració, compartir potencialitats i, fins i tot, superar possibles mancances”, indica el director de l’Institut, el catedràtic del Departament de Genètica Juan Ferré Manzanero.

L’ISIC de Biotecnologia i Biomedicina, de recent constitució, està format per prop d’un centenar d’investigadors de la Universitat de València (aproximadament una tercera part són investigadors en formació realitzant la seua tesi doctoral), organitzats al voltant d’una ERI (Estructura de Recerca Interdisciplinar) integrada per onze grups d’investigació d’excel·lència, cinc d’ells amb projectes del programa Prometeu, i quatre empreses biotecnològiques: Institut de Medicina Genòmica, Valentia BioPharma i Genera Biotech, situades en el Parc Científic de la Universitat de València i GemBiosoft, enclavada en la Ciutat Politècnica de la Innovació.

Els objectius de l’ISIC són liderar la investigació científica i tecnològica d’excel·lència a la Comunitat Valenciana, potenciar el transvasament des del coneixement al benestar de la societat i formar comunitats d’investigació d’alta qualitat, especialment en àmbits interdisciplinaris, que puguen atraure el talent de les persones i recursos econòmics. L’Institut organitza les seues activitats a les unitats de Biotecnologia de Microorganismes, Biotecnologia Vegetal i Biomedicina i, segons el balanç de 2012, en aquest any es van publicar 35 articles científics en revistes internacionals i es van aconseguir al voltant de 1,3 milions d’euros de finançament públic competitiva.

Més informació: www.uv.es/biotecmed