NOTA DE PREMSA

signatura intercamvi


Els estudiants de Medicina de la Universitat de Valčncia faran intercanvis amb una universitat de Dallas líder en biocičncies


Share|
  • La Universitat de València i el University of Texas Southwestern Medical Center signen avui un acord de col·laboració científica el qual també contempla el desenvolupament de projectes de recerca conjunta.
  • La vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Olga Gil, i el degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, Federico Pallardó, presidiran la reunió amb representats de la UTSW i les delegacions municipals de Dallas i l’Ajuntament de València. 

Els estudiants de pregrau i postgrau de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València podran fer intercanvis en l’University of Texas Southwestern Medical Center de Dallas gràcies al conveni de col·laboració acadèmica i d’investigació que signen aquest dimarts ambdues institucions. L’acord implica així mateix el desenvolupament de projectes de recerca conjunta i altres activitats, segons plans aprovats anualment. La primera activitat prevista és la celebració d’un simposi científic a la Universitat de València.

La vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Olga Gil, i el degà de la Facultat, Federico Pallardó, presidiran la signatura de l’acord, juntament amb el vicedegà de Desenvolupament Estratègic i professor de Medicina Interna del UT Southwestern Medical School, Dwain L. Thiele. A l’acte, el qual tindrà lloc a les 17 hores al Saló de Graus de la Facultat, també assistiran membres de sengles delegacions de Dallas i València, la primera encapçalada per l’alcalde, Mike Rawlings, i la segona pel vicealcalde Alfonso Grau, ja que aquest compromís s’emmarca en l’agermanament de València amb la ciutat texana.

El UT Southwestern Medical Center de Dallas és una universitat americana líder en investigació en ciències biomèdiques a nivell mundial i entre el seu professorat s’hi troben cinc premis Nobel. Federico Pallardó assegura que aquesta col·laboració és “molt positiva per als estudiants i investigadors de la Universitat de València, perquè implica un intercanvi molt enriquidor per l’alt nivell científic i pedagògic del centre de Dallas, com també per la visió internacional de la medicina que aporta aquest conveni”.

RESSONÀNCIA MAGNÈTICA I CÀNCER
Quant a les línies d’investigació, Pallardó assenyala que encara és prompte per anunciar-les, tot i això, “les matèries prioritàries tant per a la Universitat de València com per a la UTSW seran, en primer lloc, la ressonància magnètica i la recerca vinculada a càncer”.

Per la seua banda, la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Olga Gil, apunta que l’acord amb el UT Southwestern Medical Center es troba dins els compromisos d’internacionalització de la Universitat de València i “d'acord amb l'objectiu estratègic de diversificar els tradicionals àmbits d'intercanvi dels nostres estudiants que fins ara són majoritàriament l'europeu i l'iberoamericà”.