El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

NOTA DE PREMSA

València, 27 de novembre 2013

Share|

El professor Juan I. Collar, a l'Encontre d'Excel·lència VLC/CAMPUS en Física


El microclúster d’investigació de VLC/CAMPUS “Des de l’avantguarda de la física de partícules, nuclear i astropartícules fins a la transferència en computació distributiva, imatge i acceleradors en medicina i tecnologies marines” (PANTICAM),  organitza l’Encontre d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS en Física “Cerca de la matèria fosca” que comptarà amb la participació del professor Juan I. Collar de la Universitat de Chicago. La conferència-col·loqui serà dimecres 11 de desembre a les 12.30 hores a la Sala d’Actes de l’Edifici Capçalera del Parc Científic de la Universitat de València.

Juan I. Collar és professor del Departament de Física de la Universitat de Chicago. Investigador col·laborador del CERN, actualment dirigeix el Chicagoland Observatory for Underground Particle Physics (COUPP). Collar ha publicat nombrosos articles d’investigació i els seus treballs se centren en el desenvolupament de mètodes innovadors per a detectar WIMPs (Weakly Interacting Massive Particles) i altres partícules subatòmiques hipotètiques que podrien donar explicació a la matèria fosca de l’Univers.

Des de fa gairebé 80 anys sabem que la major part de l’Univers està formada per un tipus de matèria que ni emet ni absorbeix llum ni cap altre tipus de radiació electromagnètica i que anomenem “matèria fosca”. Nombroses observacions astronòmiques han confirmat la seua existència al comprovar la força gravitacional que exerceix sobre els cossos lluminosos (estrelles, galàxies, cúmuls de galàxies..), i, no obstant això, no sabem encara quina és la seua natura. En aquesta conferència-col·loqui, el professor Juan I. Collar ens il·lustrarà amb les més recents investigacions i experiments duts a terme sobre la matèria fosca de l’Univers i la cerca d’uns nous tipus de partícules fonamentals que, potser, interaccionen amb la matèria “convencional”.

Els Encontres d’Excel·lència Internacional són una iniciativa del Programa de Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS i estan finançats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. L’objectiu d’aquests programes anuals és fomentar el talent a través de conferències, reunions i diàlegs de premis Nobel i científics excel·lents amb investigadors en formació en les àrees d’especialització del CEI VLC/CAMPUS.
Aquest Encontre podrà seguir-se en directe  des de l’enllaç http://mediauni.uv.es/tv



 






logo ucc