El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

NOTA DE PREMSA

València, 25 d’octubre 2013

Share|


participants igem i rector

El rector Esteban Morcillo rep València/Biocampus, l’únic equip espanyol finalista a l’iGEM

 El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha rebut aquesta setmana l’equip d’estudiants València/Biocampus, l’únic grup espanyol que ha passat a la final del concurs internacional de biologia sintètica iGEM, promogut pel Massachusetts Institute Technology (MIT), la qual tindrà lloc de l’1 al 4 de novembre a Boston i hi participaran 73 equips d’arreu del món. València/Biocampus, finançat per la Universitat de València i l’empresa Biópolis SL, va aconseguir una medalla d’or i la classificació a la final de l’iGEM el passat 12 d’octubre a Lyon amb una investigació que establia una relació simbiòtica artificial entre bacteris i cucs, la qual milloraria processos biotecnològics i facilitaria la producció de bioplàstic.

El rector Esteban Morcillo s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat obtingut per l'equip València/Biocampus i ha remarcat la prioritat de la Universitat de València en despertar vocacions científiques a través de la divulgació de la ciència, alhora que donar suport als joves talents a través d'iniciatives educatives innovadores com ara el concurs iGEM. “És dramàtic que els nostres joves hagen d'emigrar en busca d'unes millors condicions per a investigar i és la nostra obligació treballar per a capgirar eixa situació que tan de mal fa al futur del país; la bona notícia és que tenim estudiants amb un entusiasme notable", ha argumentat.

D’altra banda, la vicerectora de Sostenibilitat, Campus i Planificació, Clara Martínez Fuentes, qui acompanyarà els estudiants a Boston, destaca que València/Biocampus és “l’únic equip espanyol que ha aconseguit classificar-se per a la fase mundial del concurs iGEM i enguany, per primera vegada, el projecte València/Biocampus ha estat finançat per fons públics i privats de la Universitat de València i de Biópolis SL, empresa biotecnològica del Parc Científic de la Universitat de València, mitjançant un conveni de col·laboració signat per a la promoció de les vocacions científiques. Aquest resultat ens reafirma en la intenció de donar suport i impulsar aquest tipus de programes d’excel·lència docent”.

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, també va felicitar l’equip d’estudiants per la seua medalla d’or guanyada a Lyon i va desitjar-los sort a Boston.

València/Biocampus, liderat per l’investigador de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València Manel Porcar, ha aconseguit establir una relació simbiòtica artificial entre bacteris i cucs, la qual milloraria processos biotecnològics i facilitaria la producció de bioplàstic. El projecte WORMBOYS pretén combinar tot el millor de bacteris i cucs a fi d’establir una relació sinèrgica entre ells, la qual puga tenir aplicacions biotecnològiques. Perquè, com explica Porcar, “els bacteris són capaços d’un ampli ventall d’aplicacions biotecnològiques, però tenen una mobilitat molt reduïda, mentre que els cucs, com ara el nematode Caenorhabditis elegans, no són quasi emprats en biotecnologia, però són capaços de moure’s a una velocitat remarcable”.

Web del projecte:
http://2013.igem.org/Team:Valencia_Biocampus

Per seguir en directe la cerimònia:
http://2013.igem.org/World_Championship_Jamboree

El rector Esteban Morcillo recibe a València/Biocampus, el único equipo español finalista en el iGEM


El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha recibido esta semana al equipo de estudiantes Valencia/Biocampus, el único grupo español que ha pasado a la final del concurso internacional de biología sintética iGEM, promovido por el Massachusetts Institute Technology (MIT), que tendrá lugar del 1 al 4 de noviembre en Boston y participarán 73 equipos de todo el mundo. Valencia/Biocampus, financiado por la Universitat de València y la empresa Biópolis SL, consiguió una medalla de oro y la clasificación a la final del iGEM el pasado 12 de octubre en Lyon con una investigación que establecía una relación simbiótica artificial entre bacterias y gusanos, la cual mejoraría procesos biotecnológicos y facilitaría la producción de bioplástico.

El rector Esteban Morcillo se ha mostrado muy satisfecho con el resultado obtenido por el equipo Valencia/Biocampus y ha remarcado la prioridad de la Universitat de València en despertar vocaciones científicas a través de la divulgación de la ciencia, a la vez que apoyar a los jóvenes talentos a través de iniciativas educativas innovadoras como, por ejemplo, el concurso iGEM. “Es dramático que nuestros jóvenes tengan que emigrar para buscar mejores condiciones para investigar y es nuestra obligación trabajar para cambiar esa situación que tanto daño hace al futuro del país; la buena noticia es que tenemos estudiantes con un entusiasmo notable", ha argumentado.

Por otro parte, la vicerrectora de Sostenibilidad, Campus y Planificación, Clara Martínez Fuentes, quien acompañará a los estudiantes  a Boston, destaca que Valencia/Biocampus es “el único equipo español que ha conseguido clasificarse para la fase mundial del concurso iGEM y este año, por primera vez, el proyecto Valencia/Biocampus ha sido financiado por fondos públicos y privados de la Universitat de València y de Biópolis SL, empresa biotecnológica del Parc Científic de la Universitat de València, mediante un convenio de colaboración firmado para la promoción de las vocaciones científicas. Este resultado nos reafirma en la intención de apoyar e impulsar este tipo de programas de excelencia docente”.

El presidente de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, también felicitó al equipo de estudiantes por su medalla de oro ganada en Lyon y les deseó suerte en Boston.

Valencia/Biocampus, liderado por el investigador del Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València Manel Porcar, ha logrado establecer una relación simbiótica artificial entre bacterias y gusanos, la cual mejoraría procesos biotecnológicos y facilitaría la producción de bioplástico. El proyecto WORMBOYS pretende combinar todo lo mejor de bacterias y gusanos con el objetivo de establecer una relación sinérgica entre ellos, que pueda tener aplicaciones biotecnológicas. Porque, como explica Porcar, “las bacterias son capaces de un amplio abanico de aplicaciones biotecnológicas, pero tienen una movilidad muy reducida, mientras que los gusanos, como por ejemplo el nematodo Caenorhabditis elegans, no son casi empleados en biotecnología, pero son capaces de moverse a una velocidad remarcable”.

Web del proyecto:
http://2013.igem.org/Team:Valencia_Biocampus

Para seguir en directo la ceremonia:
http://2013.igem.org/World_Championship_Jamboree

 





logo ucc