El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

NOTA DE PREMSA

València, 07 de novembre 2013

Share|

tarja encontre


El Nobel de Química Ramakrishnan, a l’Encontre d’Excel·lència en Bioquímica

Aquest divendres la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna acull la sessió de Bioquímica, mentre que a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia tindrà lloc l’International workshop VLC/CAMPUS on intracellular protein degradation in neurodegenerative diseases

La Universitat de València acull aquest divendres l’Encontre d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS en Bioquímica: How antibiotics illuminate ribosome function and vice versa, el qual anirà a càrrec del professor Venkatraman Ramakrishnan, Premi Nobel en Química 2009 i, actualment, investigador al MRC Laboratory of Molecular Biology de Cambridge. La sessió començarà a les 12.30 hores a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna. Aquest encontre està organitzat pel Microcluster VLC/DIANA (Dianes Terapèutiques i Desenvolupament de Fàrmacs), coordinat per la catedràtica Isabel Fariñas.

El catedràtic de Bioquímica de la Universitat de València Ismael Mingarro i Vicente Rubio, de l’Institut de Biomedicina del CSIC, presenten Ramakrishnan: http://mediauni.uv.es/2941va

També divendres, el microcluster de Fisiopatologia de Malalties Rares (MCIFER) -pertanyent al programa de Campus d’Excel·lència VLC/CAMPUS. Valencia, International Campus of Excellence, finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports- i el CIBERER organitzen l’International Workshop VLC/CAMPUS on intracellular protein degradation in eurodegenerative diseases, el qual tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.

Venkatraman Ramakrishnan és membre de la Royal Society, d’EMBO, de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels EUA i del Trinity College de Cambridge. Va estar guardonat amb el Premi 2007 Louis-Jeantet de Medicina, la Medalla 2008 Heatley de la British Biochemical Society i el Rolf-Sammet Professorship en la Universitat de Frankfurt en 2009. En 2009, Ramakrishnan va estar guardonat amb el Premi Nobel de Química juntament amb Thomas A. Steitz i Ada Yonath pel seu treball pioner en el ribosoma.

DISSENY DE NOUS ANTIBIÒTICS
La ponència de How antibiotics illuminate ribosome function and vice versa aprofundirà sobre els ribosomes, els quals es consideren màquines macromoleculars que llegeixen la informació genètica en l’ARNm i la tradueixen  en proteïnes. Com que són fonamentals en tot tipus de vida, són també molècules antigues que han divergit entre els éssers humans i els bacteris. Molts antibiòtics apunten al ribosoma i inhibeixen diversos aspectes de la seua funció. La determinació de les estructures atòmiques dels ribosomes ha dut a entendre de quina manera els antibiòtics s'hi lliguen i com n'inhibeixen la funció. Aquests estudis no sols han estat útils per a explorar diversos aspectes de la missió del ribosoma, sinó que també s’han mostrat útils per a dissenyar antibiòtics nous.

Els Encontres d’Excel·lència Internacional, com ara el protagonitzat per Venkatraman Ramakrishnan, són una iniciativa del Programa Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS. Valencia, International Campus of Excellence i estan finançats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. L’objectiu d’aquests programes anuals és fomentar el talent a través de conferències, reunions i diàlegs de premis Nobel i científics excel·lents amb investigadors en formació en les àrees d’especialització del VLC/CAMPUS: Salut, Sostenibilitat i Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Més informació: www.vlc-campus.com

El Nobel de Química Ramakrishnan, en el Encuentro de Excelencia en Bioquímica

Este viernes Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna acoge la sesión de Bioquímica, mientras que en el Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia tendrá lugar el International workshop VLC/CAMPUS on intracellular protein degradation in neurodegenerative diseases

 

La Universitat de València acoge este viernes el Encuentro de Excelencia Internacional VLC/CAMPUS en Bioquímica: How antibiotics illuminate ribosome function and vice versa, que correrá a cargo del profesor Venkatraman Ramakrishnan, Premio Nobel en Química 2009 y, actualmente, investigador en el MRC Laboratory of Molecular Biology de Cambridge. La sesión empezará a las 12.30 horas en la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna. Este encuentro está organizado por el Microcluster VLC/DIANA (Dianas Terapéuticas y Desarrollo de Fármacos), coordinado por la catedrática Isabel Fariñas.

El catedrático de Bioquímica de la Universitat de València Ismael Mingarro y Vicente Rubio, del Instituto de Biomedicina del CSIC, presentan a Ramakrishnan:
http://mediauni.uv.es/2941es

También este viernes, el microcluster de Fisiopatología de Enfermedades Raras (MCIFER) -perteneciente al programa de Campus de Excelencia VLC/CAMPUS. Valencia, International Campus of Excellence, financiado por el Ministerio de Educación, Cultura y Deportes- y el CIBERER organizan el International Workshop VLC/CAMPUS on intracellular protein degradation in eurodegenerative diseases, el cual tendrá lugar al aula Magna de la Facultad de Medicina y Odontología de la Universitat de València.

Venkatraman Ramakrishnan es miembro de Royal Society, de EMBO, de la Academia Nacional de Ciencias de los EE.UU. y del Trinity College de Cambridge. Estuvo galardonado con el premio 2007 Louis-Jeantet de Medicina, la Medalla 2008 Heatley de la British Biochemical Society y el Rolf-Sammet Professorship en la Universidad de Frankfurt en 2009. En 2009, Ramakrishnan estuvo galardonado con el premio Nobel de Química junto con Thomas A. Steitz y Ada Yonath por su trabajo pionero en el ribosoma.

DISEÑO DE NUEVOS ANTIBIÓTICOS
La ponencia de How antibiotics illuminate ribosome function and vice versa profundizará sobre los ribosomas, considerados máquinas macromoleculares que leen la información genética en la ARNm y la traducen en proteínas. Al ser fundamentales en todo tipos de vida, son también moléculas antiguas que han divergido entre los seres humanos y las bacterias. Muchos antibióticos apuntan al ribosoma e inhiben varios aspectos de su función. La determinación de las estructuras atómicas de los ribosomas ha llevado a entender de qué manera los antibióticos se ligan y cómo inhiben su función. Estos estudios no sólo han sido útiles para explorar varios aspectos de la función del ribosoma, sino que también se han mostrado útiles para diseñar antibióticos nuevos.

Los Encuentros de Excelencia Internacional, como por ejemplo el protagonizado por Venkatraman Ramakrishnan, son una iniciativa del Programa Campus de Excelencia Internacional VLC/CAMPUS. Valencia, International Campus of Excellence y están financiados por el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. El objetivo de estos programas anuales es fomentar el talento a través de conferencias, reuniones y diálogos de premios Nobel y científicos excelentes con investigadores en formación en las áreas de especialización del VLC/CAMPUS: Salud, Sostenibilidad y Tecnologías de la Información y la Comunicación.

Más información: www.vlc-campus.com

 

 





logo ucc