INICI >
SETMANA DE LA CIÈNCIA > 14 SETMANA DE LA CIÈNCIA 2012 Per rebre informació de les nostres activitats cliqueu aquí
|
M La pràctica totalitat dels aliments
que habitualment mengem són potencials vehicles de paràsits, alguns
d’ells amb un fort component patològic, per a l’espècie humana. Aquests
paràsits són difícilment visibles sense la utilització de tècniques
d’inspecció específiques i especialitzades, sobretot com a conseqüència
del seu diminut tamany. Es tracta d’essers que pertanyen a diferents
grups zoològics – protozoous, helmints i artròpodes- i que utilitzen
estratègies biològiques ben variades per arribar als aliments. La seua
presència als aliments pot ser conseqüència d’una contaminació,
habitualment d’origen fecal, mentre que hi ha d’altres que són paràsits
típics dels animals que en forma d’aliment són part de la nostra dieta.
El coneixement d’aquests paràsits, la seua forma de transmissió a través
dels aliments, així com les mesures profilàctiques essencials són tan
importants com desconegudes pels consumidors. idees clau |