INICI > PREMIS
........................................................................................................................................................

II Premi VAE de Narrativa Científica Universitat de València

Convocatòria 2007

Lliurament

 

Josep Vicent Boira obté el premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica Universitat de València
 

La passada setmana es va reunir el Jurat dels Premis Vicent Andrés Estellés de Burjassot 2007 -certamen que des de l´any 1993 Burjassot dedica a la memòria del seu fill predilecte, el poeta Vicent Andrés Estellés-, per a posar cara i nom propi als guanyadors dels tres premis que componen el certamen. El Jurat del II Premi VAE de Narrativa Científica de la Universitat de València Estudi General, dotat amb 6.000 euros, es va decantar, per unanimitat, per l´obra Dues Cares, escrita pel professor valencià Josep Vicent Boira Maiques.

Doctor en Geografia, Professor Titular de Geografia Urbana en la Universitat de València i autor de diferents investigacions relacionades amb la realitat urbana de València i del territori valencià, Boira conta, en Dues Cares, la història de George Cleghorn, un jove metge escocès del segle XVIII que, finalitzats els seus estudis, desitja dedicar-se a la investigació. Però no és eixe el destí que per a ell vol son pare, encabotat que el seu fill es dedique a practicar la medicina en un àmbit rural. Una solució intermèdia li portarà a exercir de metge militar a Menorca, on també allí podrà desenvolupar la seua vocació.


Més informació col·lecció Ciència entre lletres