Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

Continuen els cursos d’idiomes per als refugiats Ucraïnesos i es posa en marxa el servei d’atenció psicològica

  • 13 de maig de 2022
Image de la noticia

Prop de 150 alumnes es formen als cursos de llengües per a refugiats ucraïnesos que imparteix la UV al Centre d’Idiomes. A més, la Universitat amplia la formació a cursos de valencià i posa en marxa el servei d’atenció psicològica.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre i el gerent de la UV, Juan Vicente Climent va visitar, acompanyats pel delegat de la rectora per al Centre d’idiomes (CI), Pedro Morillo; la directora d’Administració i Finances del CI, Nuria Atienzar; i el director d’Estudis i Qualitat, Daniel Adell; i els coordinadors i coordinadores de àrea;  les instal·lacions del Centre d’Idiomes de la UV per conèixer de primera mà el desenvolupament dels cursos d’idiomes per als refugiats i refugiades Ucraïnesos.  

Ja són prop de 150 persones les que estan assistint als cursos formatius d’espanyol, els quals els permetran assolir en poc més de dos mesos un nivell A2 i així sortejar un dels principals obstacles amb els que s’encontren les persones refugiades en arribar a un país nou; la llengua.

A més a més, i a partir de hui divendres 13, els i les refugiades poden assistir també a cursos de valencià per facilitar i garantir la seua inserció en una societat bilingüe com la valenciana. Un bilingüisme al que ells estan acostumats als seu país d’origen i el que consideren molt positiu.

En la visita van poder coincidir amb un grup d’alumnes i conèixer de primera mà quines estaven sent les sensacions del curs i el seu aprofitament. La rectora es va interessar per la situació personal de cadascuna d’elles i els va traslladar que tenen tot el suport de la institució i que no dubten en traslladar i comunicar les necessitats que els puguen sorgir.

Necessitats que quedaran més cobertes amb la posada en marxa del servei d’atenció psicològica. Un servei que també es facilitarà al Centre d’Idiomes, espai on s’han centralitzat totes les activitats presencials destinades als refugiats i les refugiades, i que estarà coordinat per l’organització Psicòlegs Sense Fronteres i el deganat de la Facultat de Psicologia i que poden sol·licitar mitjançant el següent enllaç o el telèfon de contacte 960 450 231. Aquest servei també  comptarà amb la participació de voluntariat, professionals provinents de la pròpia facultat i de traductors i traductores.

Per últim, també van conèixer la tasca que realitzen els i les voluntàries de la Universitat, els quals ofereixen un servei de ludoteca per fer-se càrrec dels fills i filles dels refugiats i refugiades durant les hores de classe, fet que possibilita un millor aprofitament dels cursos.

Imatges: