Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

El Centre d'Idiomes comença els cursos d'espanyol per a la integració de persones refugiades de la guerra d'Ucraïna

  • 11 d’abril de 2022
Ucranianos en el Centre d'Idiomes UV

El Centre d'Idiomes de la Universitat de València ha presentat aquest matí el programa de cursos d'espanyol per a la integració de persones refugiades de la guerra d'Ucraïna per tal de poder explicar la finalitat del programa i donar el tret d'eixida al començament a les classes.

Els ponents que han intervingut en la presentació han estat: el vicerector d'Internacionalització i Multilingüisme, Carles Padilla, la vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la Universitat de València, Pilar Serra, la degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, Amparo Ricós, el cònsol Honorari d'Ucraïna a València, Pablo Gil, i el director general de Divina Seguros, Armando Nieto.

Carles Padilla, vicerector d'Internacionalització i Multilingüisme, obria l'acte de benvinguda posant en valor la necessitat d'aquests cursos: “El Centre d'Idiomes UV serà el punt de referència dels cursos d'espanyol per als refugiats d'Ucraïna. L'idioma és la clau per comunicar-se en condicions. Això facilitarà la recerca de feina com més prompte millor”.

Per la seua part, la degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, Amparo Ricós, donava la benvinguda a tots els ucraïnesos i expressava que la Facultat de Filologia està col·laborant en l'organització i farà un seguiment dels cursos d'espanyol.

És el torn de Pilar Serra, vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la Universitat de València, que ha esmentat els punts claus del programa per als refugiats ucraïnesos. “Sabem que veniu amb xiquets i la idea és que ells puguen realitzar les activitats extraescolars que la Facultat de Magisteri ha preparat especialment per a ells”. D'altra banda, també ha volgut recalcar la importància de l'atenció a la salut mental: “Per ajudar-vos amb qualsevol aspecte psicològic, des de la Facultat de Psicologia de la UV, podeu rebre suport psicològic”. Aquest suport psicològic se centralitzarà en el Centre d'Idiomes UV, que serà el punt de referència per a tots els refugiats ucraïnesos. Finalment, ha volgut informar que “també us oferim ajuda en qualsevol tema de tipus legal i social que us servirà per guiar-vos en aquestes primeres setmanes”.

El cònsol honorari d'Ucraïna a València, Pablo Gil, ha dit que “la primera barrera que ha d'enfrontar un desplaçat és l'idioma i aquesta barrera és la que permetrà integrar-se, conviure, conèixer noves persones i, sobretot, accedir a un lloc de treball. És una baula vital en què la Universitat de València ha posat mitjans i recursos i estem molt agraïts”.

El president executiu de Divina Seguros, Armando Nieto ha esmentat que "estem col·laborant amb la Universitat de València en la posada en marxa d'una classe de cursos d'espanyol per a tots els immigrants que han vingut després de la invasió que pateixen en el seu país. Estem molt implicats en aquestes qüestions, som una entitat sense ànim de lucre i no podem permetre que aquestes coses passen en un món civilitzat. Estem molt implicats i animem altres entitats perquè seguisquen el nostre camí”.

D'altra banda, el director d'estudis i qualitat del Centre d'Idiomes, Daniel Adell, explicava la metodologia dels cursos. “Els cursos són intensius de dilluns a divendres amb una durada de 2 mesos i estan plantejats perquè els estudiants puguen adquirir competències entre un A1 i un A2 d'espanyol segons el Marc de Referència de Llengües de la Unió Europea”.

Alhora, la coordinadora d'ELE, Vanessa Izquierdo, s'ha presentat davant dels ucraïnesos presents i els ha donat tot el suport necessari “estem ací a la vostra disposició per ajudar-vos en tot el que necessiteu”.

Finalment, Padilla ha resumit i ha recalcat que "a partir de hui, ací i a Ucraïna estem amb vosaltres, a la vostra sencera disposició".

Per participar al programa com a voluntari enviar un email a coopgestion@uv.es