Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa que sugereix les activitats a les que es dedica el servei
L'ESPAI EUROPEU D'ENSENYAMENT SUPERIOR

5. Algunes preguntes freqüents

 

 

Els estudiants tindran oportunitats per a compatibilitzar el treball amb els estudis?

 

Aquesta és una de les exigències noves del procés de Convergència Europea: la creació de condicions, per part de les universitats, perquè els estudiants puguen compatibilitzar dedicació a l’estudi i al treball, si així ho desitgen.

 

En el sistema vigent, en canvi, no hi ha un reconeixement formal de l'estudiant a temps parcial.

 

Els documents i acords del procés de Bolonya han analitzat la importància creixent que té aqueix règim de dedicació a temps parcial i insten a les universitats a desenvolupar itineraris o fórmules per a facilitar la possibilitat de cursar estudis universitaris. Aquesta és una novetat importantíssima de l'EEES.

 

“Els Ministres assenyalen la necessitat de crear condicions apropiades d’estudi i vida dels estudiants, perquè puguen completar els seus estudis satisfactòriament i en un període de temps apropiat, sense que les seues condicions econòmiques suposen un obstacle. De la mateixa manera, assenyalen la necessitat de posseir un nombre més gran de dades relacionades amb la situació socioeconòmica dels estudiants” (Comunicat de Berlín, 2003).

 

 

© 2008, Universitat de València