Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

L'Arquitectura de l'Aigua al Riu Magre. Alcalans-Marquesat

La Arquitectura del Agua en el Riu Magre. Alcalans-Marquesat

del 17 al 29 de maig de 2005

Sala Oberta - La Nau

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores  i de 16 a 20 hores. Diumenge de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE

Visita visual

Aqüeducte de la Sèquia del Ràfol (Turís)

 

La cultura de l'aigua esdevé un dels senyals d'identitat més representatives de la història del territori valencià. El seu patrimoni hidràulic és una prova evident de la saviesa popular, del gran enginy de la nostra societat al llarg dels temps per domesticar i administrar aquest bé tan escàs i preat, l'aigua. Les terres valencianes comprenen un espai molt ric en l'arquitectura de l'aigua, que porta un llegat valuós i d'enorme interès històric, cultural i artístic.

 

Partidor de les Séquies d'Alginet i de Carlet (Alfarp)

Ajub del Maco (Alfarp)

 

Aquesta exposició, que correspon a un projecte més ampli que inclou una publicació i diverses rutes, s'ha dedicat a un tram del riu Magre que atresora un interessant patrimoni de l'aigua. Ens referim a la Vall dels Alcalans i el Marquesat de Llombai. Es tracta d'un pas més en el coneixement de les obres i les construccions hidràuliques dels nostres avantpassats, efectuat mitjançant la participació d'experts de la Universitat de València.

 

Pouet i abeurador de la Gallinera (Catadau)

exemples de pous d'aireig (interior i exterior)

 

La cartografia dels regadius tradicionals i la catalogació dels elements de captació (assuts, pantans, fonts o pous), de transport (sèquies, aqüeductes o sifons) i d'ús (safareigs, abeuradors, aljubs o molins) del Magre i el seu entorn són, sens dubte, un miitjà adequat perquè la ciutadania conega i valore els esforços de la societat valenciana al llarg de la seua història.

 


 

Més informació: cultura@uv.es