Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Jocs Florals a Cavanilles

Jocs Florals a Cavanilles.

Art, Natura i Poesia

Del 3 de maig al 31 d'octubre de 2005

Sala  Multiusos - Jardí Botànic

(C/ Quart, 80)

 

 

L’any Cavanilles commemora els 200 anys de la mort del prestigiós botànic valencià. Un esdeveniment que ha produït un bon grapat d’actes al voltant de la seua figura i personalitat. Un d’aquests actes és un homenatge per part dels professionals de l’art, els quals mitjançant la poesia, l’escultura, la fotografia i la pintura han donat forma a la seua percepció de Cavanilles en una exposició: «Jocs florals a Cavanilles. Art, natura i poesia». Tot un repte que es mostra al públic en un espai singular com el Jardí Botànic i que reforça tant l’obra del científic com la importància que dedicava a les il·lustracions amb què completava els seus llibres.

 

 

L’exposició ha estat possible gràcies a la generositat dels patrocinadors i als artistes que han treballat realitzant un somni de bellesa i art. Un total de més de cent obres de pintura, poesia, fotografia i escultura esdevenen protagonistes en aquesta commemoració.

 

 

Hi han participat un centenar d’autors, dels quals quaranta-vuit han dedicat les seues poesies al paisatge que va veure el botànic Cavanilles. També els fotògrafs i els pintors han plasmat amb la seua particular mirada aquests mateixos escenaris després de més de dos-cents anys. Fins i tot un grup de trenta-dos artistes plàstics han desenvolupat un visió pròpia de la figura a qui es ret homenatge.

 

 

Poesia, pintura, escultura i fotografia es presenten al Jardí Botànic, refermant el paper que aquesta institució té per a la societat, unint la ciència amb la cultura i difonent aquesta fusió a tot el públic que s’hi vulga acostar. Amb aquest motiu, un catàleg recollirà la proposta i s’hi podran trobar els poemes inèdits així com la pintura i la fotografia. Tot un viatge al voltant del nostre país de la mà del botànic Cavanilles.

 

 


 

Més informació: cultura@uv.es