Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Fes-ho tot més humà. Fundació Vicente Ferrer

Fes-ho tot més humà.

Fundació Vicente Ferrer

Del 9 de novembre al 5 de decembre de 2004

Sala Oberta - La Nau

Visita visual

La Fundació Vicente Ferrer (FVF) és una ONGD (organització no governamental per al desenvolupament) compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de l’Índia, Anantapur, i d’una de les comunitats més pobres i excloses, els dalits o intocables.

La Fundació Vicente Ferrer és una organització humanista fonamentada en la filosofia de l’acció. El seu fundador, Vicente Ferrer, porta més de cinquanta anys treballant a l’Índia vora els més desfavorits. La seua manera d’entendre el desencolupament ha donat lloc a un model exemplar en el marc de la cooperació internacional. Amb la seua forma de pensar i d’actuar, Vicente Ferrer ha estat capaç de mobilitzar les consciències de milers de persones en la lluita per eradicar les desigualtats entre els éssers humans, transmetent el seu compromís i entusiasme a milers de persones que, dia a dia, treballen i col·laboren per la mateixa causa a l’Índia i a Espanya.

A l’Índia, Rural Development Trust (RDT, Consorci de Desenvolupament Rural), funciona com un organisme social, respectuós amb l’entorn i protagonista d’un procés de transformació, amb un objectiu últim: el desenvolupament de la comunitat. RDT no cerca solucions immediates, sinó una continuïtat en el temps i permanència il·limitada en una mateixa zona.

A Espanya, la Fundació Vicente Ferrer es caracteritza per una forma de treballar pròpia a través d’una àmplia xarxa de delegacions i representants. Una gestió compromesa, entusiasta, creïble i seriosa, imprimeix la manera d’actuar de la Fundació Vicente Ferrer.

A hores d’ara, la Fundació Vicente Ferrer té el suport de més de 118.000 col·laboradors a Espanya per prestar ajuda específica i constant a la tasca de RDT a l’Índia, garantint-li autonomia i continuïtat perquè la població més desfavorida i pobra d’Anantapur puga eixir de la marginació social en què viu, i sensibilitzant la població espanyola sobre la possibilitat de transformació de la zona d’Anantapur.

La metodologia de treball de l’organització es basa en la participació activa de tota la comunitat en els diversos àmbits; d’aquesta manera, els beneficiaris de l’ajuda són els veritables gestors i executors dels diferents projectes i, per tant, els seus protagonistes.

La Fundació treballa per consolidar comunitats capaces de donar-se suport i confiança mútuament, gràcies a una organització dinàmica i creativa que contínuament s’esforça a participar en totes les metes del desenvolupament. A més, la zona sobre la qual actua va creixent, i cada vegada són més les persones que es beneficien d’aquest projecte.

Encetar un canvi que aporte solucions a llarg termini i contribuïsca a eradicar la pobresa requereix un treball actiu sobre les condicions de vida de la població en els àmbits següents: educació, habitatge, dona, sanitat, ecologia i discapacitats.

Mitjançant aquesta selecció fotogràfica, el visitant s’acosta a l’Índia rural i al programa de desenvolupament integral que la Fundació Vicente Ferrer du a terme en aquesta regió del sud de l’Índia amb l’objectiu d’aconseguir el desenvolupament de la comunitat que formen els dalits o intocables.

Amb aquesta exposició volem acostar la realitat de l’Índia a totes les persones sensibilitzades amb els països en via de desenvolupament / del sud i mostrar a les persones que col·laboren amb la Fundació Vicente Ferrer els resultats de la seua solidaritat.

Més informació: www.fundacionvicenteferrer.org

 


 

Més informació: cultura@uv.es