Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

La figura humana en la col.lecció Lladró

La figura humana en la Col.lecció Lladró

Sala Estudi General - La Nau

Del 3 de juliol al 2 de setembre de 2007

 

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores  i de 16 a 20 hores. Diumenge de 10 a 14 hores.

Horari d'estiu

Durant el mes de juliol l'horari de les Salas d'Exposicions serà de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores  i de 17 a 21 hores. Diumenges de 10 a 14 hores.

A l'agost de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores.

ENTRADA LLIURE

Visita visual

Ignacio Pinazo, Bacante y amorcillo, 1890

 

Una de les línies de treball que conforma la programació d’exposicions que organitza la Universitat de València pretén activar el reconeixement dels esforços que es realitzen per la recuperació o l’augment del patrimoni cultural des de diferents instàncies de la societat civil.

 

Maestro de Cubells, Retablo de la Virgen, f. s XIV - p. S. XV

 

L'esplèndida col·lecció pictòrica que l’empresa valenciana Lladró ha anat articulant en les últimes dècades, centrada, especialment, en l’adquisició i la recuperació de pintors valencians des del gòtic fins al segle xx, constitueix, sens dubte, un gest exemplar de contribució a l’enriquiment cultural de tots els valencians. Aquesta actitud coresponsable amb el nostre esdevenir cultural va més enllà de l’exclusiva adquisició i configuració d’una excel·lent col·lecció pictòrica privada. Recentment s’ha inaugurat el Museu Lladró, dotat amb adequades condicions museogràfiques, on s’exposa de manera permanent la seua col·lecció pictòrica íntegra per a tots els ciutadans que desitgen visitar-la i conèixer-la en la seua totalitat.

 

Joaquín Sorolla, Labradora Valenciana, c. 1900

Joaquín Sorolla, majo levantino, 1884

 

L’exposició i el catàleg “La figura humana en la col·lecció Lladró”, que ara presentem, s’ha d’entendre’s, per tant, com una mostra de reconeixement i gratitud per part de la Universitat de València a aquesta iniciativa generosa i plausible: configurar una extraordinària col·lecció de pintura, estudiar-la, restaurar-la, conservar-la adequadament i posar-la a disposició i gaudi de la ciutadania en general.

 

Cecilio Plá, Musas, 1902

 

Creiem que aquesta mostra i publicació, organitzades des d’una institució pública universitària, col·laborarà i potenciarà la difusió i el coneixement d’aquesta significativa col·lecció artística de Lladró, empresa privada valenciana amb una trajectòria excepcional i una intensa projecció internacional.

 

José de Ribera, San Andrés, c. 1630

Juan de Juanes, San Juan Bautista, c.1570

 

L’exposició “La figura humana en la col·lecció Lladró” es presenta, a més a més, com una reflexió sobre un dels temes més destacables al llarg de la història de l’art: la representació del cos humà i els seus diferents significats atenent el context cultural que produeix l’obra d’art. Per aquesta raó, es presenta una acurada selecció de 19 pintures de reconeguts pintors (Mestre de Cubells, Joan de Joanes, Vicent Macip, Josep de Ribera, Francisco de Zurbarán, Vicent López, Josep Benlliure, Ignasi Pinazo, Sorolla, Cecili Pla, Josep Mongrell, Juli Vila i Prades) que constitueixen un catàleg exemplar de les diferents maneres d’afrontar la representació de la figura humana en la pintura. A més, també s’hi presenta una selecció significativa de peces escultòriques de porcellana Lladró de les sèries històriques, que aporten una reflexió diferenciada i pròpia sobre la figura humana.

 

José Puche, Plenitud, 1983

José Puche, Victoria, 1983

Fulgencio García, amanecer, 1983

 


Més informació: cultura@uv.es