Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Cultura

Pop Up València: reactiva la ciutat

 

Pop Up València: reactiva la ciutat
 

Del 17 d’octubre al 17 de novembre de 2013
 

Sala Oberta i Claustre – La Nau

Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 21 hores. Diumenge i festius de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE

 

 

Comissaris: María Oliver Sanz i Javier Moliner Domingo

Organització: Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Estudio de arquitectura Mixuro.

Producció: Fundació General de la Universitat de València

Hi co.labora: Torremar, Erco, Jardín Botánico de la UV, Univesitat Politècnica de València, Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, CTAV Colegio Territorial de Arquitectos de Valencia

 

València té, com totes les ciutats, indrets en què compartim la memòria col·lectiva, allò que ens ha fet com som. No obstant això, la nostra ciutat necessita llocs en què puguem compartir els desitjos col·lectius i on expressar com ens agradaria ser.

Hi ha persones treballant a la nostra ciutat que veuen els espais en desús com a espais d’oportunitat i saben que els ciutadans tenim la capacitat per gestionar aquests espais i omplir-los de contingut.

Hi ha eines informàtiques, obertes i gratuïtes, que ens permeten saber quins són els espais infrautilitzats del nostre entorn, com es poden gestionar, quines necessitats poden resoldre i quins col·lectius estan treballant en aquest tipus de projectes.

Podem implicar les nostres administracions públiques perquè expliquen quines són les dificultats que generen aquests models de gestió i trobar solucions que permeten l’accés als recursos infrautilitzats, la flexibilització del seu ús i la difusió d’aquesta reactivació ciutadana.

POP UP VALÈNCIA recull una sèrie de projectes i processos, que demostren que hi ha línies de treball compromeses amb la nostra ciutat, propostes que permeten portar l’activitat quotidiana a llocs abandonats, despertar la responsabilitat ciutadana sobre el seu entorn per resoldre els seus problemes quotidians sense necessitat de grans pressupostos.

Les propostes donen visibilitat als espais en desús i mostren possibilitats d’ús i gestió per a aquests espais. Es genera un principi de diàleg amb els ens públics (universitats, ajuntament, etc.) per potenciar noves eines de gestió basades en la participació. El resultat d’aquest diàleg, encara en marxa, s’exposa com a matèria de reflexió per continuar treballant.

 

Contingut de l’exposició:

 

PROPOSTES EN EDIFICIS EXISTENTS

-         EKA. David Estal. Projecte PPS Jarabo. Transformació d’edifici existent al Cabanyal (http://www.estalklouman.com/EKA/PPS_JARABO.html)

-        Ovoestudio: María José Albert i Alberto Torres amb Borja García. Proposta per a les antigues naus de la Cross. Concurs organitzat per FAD, premis Habitàcola, tema Reocupa (2005).

 

PROPOSTES EN BUITS URBANS

-         La Minúscula. Projecte Mentalmorfosi. Actuació a solars del barri de Velluters de València. Proposta guanyadora del concurs Imagina Velluters, organitzat per l’Associació Sostre

-        Mixuro estudio de arquitectura amb Silvia Molinero Domingo. Proposta de recuperació de solars al barri de Velluters

-         Ines G. Clariana - Pablo Martínez Muñiz. Solar Corona. Photocall Urbano. Exercicis de gimnàstica creativa per a la construcció col·laborativa de la ciutat

 

PROCESSOS EN ESPAIS UNIVERSITARIS

-        Encajes Urbanos. Projecte terrats col·lectius

Pots participar en aquest treball creatiu emplenant l'enquesta que trobaràs ací.

-       Calatayud-Navarro arquitectos. Taller de recuperació d’espais infrautilitzats a la UPV. Taller per a ser realitzat a la Universitat Politècnica de València de manera simultània amb l’exposició a l’edifici de La Nau. L’objectiu és que siga un taller amb participants d’ambdues universitats de manera que s’hi presenten els diferents punts de vista que han  d’implicar-se en el futur de la nostra ciutat

-        El fabricante de espheras. Propostes reals per a edificis infrautilitzats: edifici antic de Magisteri de la UV)

 

PLATAFORMA WEB PER A LA REACTIVACIÓ D’ESPAIS A VALÈNCIA

-          Conversaciones Urbanas

 

 

[<] Tornar

Més informació: cultura@uv.es