Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Presència de Dona

Presència de Dona

Del dret al vot a la democràcia paritària

Del 16 al 26 de març de 2004

Claustre de l'Edifici La Nau

El claustre de la Universitat de València acull fins el pròxim dia 29 de març, l’exposició Presència de dona: del dret al vot, a la democràcia paritària, que repassa la presència de les dones en les eleccions legislatives a Espanya. Aquesta activitat, organitzada pel partit PSPV-PSOE, s’emmarca dins els actes programats en el cicle És el temps de les dones, coordinat per l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València.

Els vint pannells fan una retrospectiva de la lluita a Espanya per estendre el sufragi universal també a les dones. Aquesta lluita pel sufragi femení, com en tots els països, va ser difícil i lenta, i es va aconseguir durant la Segona República i després d’una confrontació molt forta entre els partidaris i els detractors. Les dones, a Espanya, accediren a la ciutadania electoral amb el canvi de règim de 1931, moment en què s’aprovà una constitució nova i una llei electoral que, per primera vegada, incloïa el sufragi femení i masculí.

El 1933 les dones, per primera vegada en la història d’Espanya, varen participar en les eleccions legislatives del mes de novembre. Més de sis milions d’electors varen votar. En l’exposició es representen les figures més clarividents del feminisme de l’època, com ara Clara Campoamor, Victoria Kent, i Margarita Nelken, que varen ser parlamentàries en el moment de l’aprovació del vot de la dona a Espanya.

 

 

Més informació: cultura@uv.es