Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Solidària.Artistes amb el Sahara.

Solidària.

Artistes amb el Sahara

 

Del 24 de juliol al 14 de setembre de 2008

 

Sala Oberta - La Nau

 

Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores  i de 16 a 20 hores. Diumenge i festius de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE

Horari d'estiu

A l'agost de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores.

 

Amb la col.laboració de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS)

 

SOLIDÀRIA. Artistes amb el Sàhara és una mostra en què un grup d’artistes exposen les seues obres a la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València per tal de donar suport al projecte de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS), que pretén amb aquesta activitat recaptar prou diners per a la construcció d’una panificadora en un dels campaments de refugiats sahrauís, situats al sud-oest d’Algèria.

Amb aquesta mostra, la FASPS del País Valencià també vol recordar a la ciutadania en general que el problema sahrauí continua vigent i que convé accelerar el procés cap a la fi del conflicte i cap a la pau.

Des de la descolonització del Sàhara Occidental el 1975, el poble sahrauí, perseguit i en lluita amb el Marroc per la recuperació del seu país, es veu obligat a refugiar-se en campaments situats a l’hamada de Tindouf, territori cedit per Algèria.

A aquest projecte s’han sumat la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, demostrant una vegada més la seua sensibilitat pels problemes socials presents al món.

 

 

El projecte compta amb la col·laboració de més de cinquanta artistes que han sabut solidaritzar-se amb aquest poble donant desinteressadament una de les seues obres. Són obres de constitució tècnica, suports i tendències variades, totes realitzades per artistes que han decidit unir-se a aquest projecte solidari.

El visitant podrà, a més de contemplar les obres dels artistes participants, veure un interessant audiovisual on s’aprecia la forma en què els sahrauís viuen als campaments.

Les obres s’exposaran durant dos mesos. Finalment, el mateix dia de la clausura de l’exposició, les obres se sortejaran al mateix Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

 

 


Més informació: cultura@uv.es