Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Cultura

Fòrum de Debats

Dialogvs de Systemate Mvndi, GALILLÆO GALILEI, 1635. Ptolomeu, Aristòles i Copernic


Activitats Fòrum de Debats

Publicacions

Històric d'activitats


FÒRUM DE DEBATS

Edifici La Nau (C/Universitat,2. 46006 València)

Coordinador del Fòrum de Debats: Alfons Cervera

 

El Fòrum de Debats inicia les seues activitats el curs 1996-1997. No és, però, una activitat nova entre les que la institució desenvolupa en l'àmbit cultual més que no acadèmic. Abans va haver-hi l'experiència feliç de l'Aula de Debats que, de dels vicerectorat d'Extensió Universitària, dinamitzava un espai per al debat en el més diversos camps de la cultura: literatura, història, filosofia, etc. L'Aula ens deixà el seu testimoniatge que va recollir el Fòrum.

Allò que el Fòrum de Debats pretén des del primer moment és entendre la reflexió, sobre aquelles qüestions i altres que s'hi van incorporant a la seua programació, envers els sectors que no tenen massa contacte amb la vida universitària. Moltes vegades, de de la pròpia institució, ens queixem perquè arribem poc al carrer, perquè la universitat va per un costat i la gent per un altre diferent. Per si de cas això és cert, el Fòrum intenta acurtar aquestes distàncies: ens preocupa allò que li pot preocupar a la universitat i a la gent que ens mira amb confiança o amb recel. Per això, no evitem cap qüestió que siga en aquests instants motiu de debat públic, per això procurem estar on, segons diu l'obligat periodístic, viu la notícia: per a iniciar després la reflexió conjunta, la recerca de solucions possibles als problemes que se'ns presenten, per a ocupar un espai que com a universitaris preocupats per allò que passa, no passa o deuria de passar en el món que ens envolta, ens pertoca.

Poques qüestions hem deixat de banda fins ara en el nostre programa, modest si voleu, radicalment enfrontat al conformisme social, cívic, ideològic i cultural que ens envaeix, sempre. En aquest programa trobem ja la presència de nombroses col·laboracions amb entitas i col·lectius que han treballat amb nosaltres en moltes iniciatives: també aquest era un dels principals objectius del Fòrum: obrir-nos a aquesta col·laboració per fer coincidir esforços i inquietuds.

 


[<] Tornar

Més informació: cultura@uv.es