Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Satoshi Kon. Imatges i somnis d'un Japó probable

Cicle

Satoshi Kon. Imatges i somnis d'un Japó probable

 

Aula de Cinena

 

Divendres, 25: Millenium Actress

Dissabte, 26: Paranoia Agent

Dilluns 28: Perfect Blue

Dimecres 30: Paprika: Detective de los sueños

 

Lloc:

Aula Magna - La Nau

17 Hores

 

Entrada lliure, Aforament Limitat

Satoshi Kon

“Diguem que per a mi no existeix una única realitat, sinó que es desenvolupen diverses realitats en un mateix espai i al mateix temps. L’home, quan es troba en una situació quotidiana, real, no només està experimentant una única realitat, sinó que està vivint diverses realitats. Per exemple, en aquesta mateixa entrevista hi ha una realitat clara que està representada per les teues preguntes i les meues respostes però, al mateix temps, a través d’aquestes dues parts puc en la meua ment començar a pensar en coses de Japó o altres coses que formen part d’altra realitat, més interior i personal, però que té lloc en el mateix espai i en el mateix temps que altres realitats.”

http://www.animangaweb.com/noticias.php?idn=5643&clase=1

 

 

divendres 25 d’abril

Millenium Actress

Sennen Joyu (2001)

director Satoshi Kon guió Sadayuki Murai i Satoshi Kon productor Satoki Toyoda fotografia Hisao Shirai música Susumu Hirasawa.

El director Genya Tachibana decideix fer un documental de Chiyoko Fujiwara, una coneguda i reverenciada actriu japonesa, que es va retirar misteriosament del món de la interpretació. Tachibana troba a una vella Chiyoko en la seua residència i allí comença la història de la seua vida.

- Conferència inaugural a càrrec de Roberto Alcover Oti (Miradas de cine)

 

dissabte 26 d’abril

Paranoia Agent

Mousou Dairinin (2004)

director Satoshi Kon guió Seishi Minakami productor Shinsaku Tanaka direcció d’art Kaoru Inoda música Susumu Hirashawa

El Xic del Bat (Shounen Bat) és un misteriós jove en patins que passeja pels carrers de Tòquio copejant a la gent amb el seu bat de beisbol. Es tracta d’un personatge real, d’una mentida de les seues suposades víctimes per a ocultar les seues faltes, o d’un sinistre fantasma? La veritat està enmig de la frontera entre realitat i fantasia.

- Taula redona amb la participació de Roberto Alcover Oti i Tonio L. Alarcón

 

dilluns 28 d’abril

Perfect Blue

Perfect Blue (1997)

director Satoshi Kon guió Sadayuki Murai productor Hiroaki Inoue fotografia Hisao Shirai música Masahiro Ikumi.

Mima Kirigoe forma part del grup musical Cham. Davant la baixada de vendes, el seu representant decideix apartar-la del grup i fer-li provar sort en el món de l’actuació. Per a Mima aquest canvi suposa un trauma que a poc a poc comença a destruir-la psicològicament fins fer-li plantejar-se si allò que viu forma part de la realitat o es tracta d’un malson.

- Conferència a càrrec de Óscar Brox Santiago (Aula de cinema)

 

dimecres 30 d’abril

Paprika: Detective de los sueños

Paprika (2006)

director Satoshi Kon guió Seishi Minakami i Satoshi Kon productor Jungo Maruta i Masao Takiyama fotografia Michiya Katou música Susumu Hirasawa.

Aquest conte màgic parla d’una revolucionària màquina que permet als científics entrar dins els somnis de les persones. Quan la màquina és furtada, un temerari detectiu i una brillant terapeuta uneixen les seues forces per recuperar-la.

- Conferència a càrrec de Luis Pérez Ochando (Aula de cinema)

 

 


[<] Tornar

Més informació: cultura@uv.es                     [Darrera actualització: 04/04/08]