Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Música a la Capella

Música a la Capella

 

Capella de Minsistrers

Carles Magraner, director

 

Dimecres 15 de novembre de 2006.

19.30 hores

Capella de la Sapiència - La Nau

Entrada lliure, aforament limitat

 

 

Programa

Àries i canzonette de Mozart i Martín i Soler

 

Dedicate alle dame (canzonetta) Vicent Martín i Soler  (1754-1806)

La preghiera (larghetto)

La mercede (allegretto)

La speranza (andante)

L’innocenza (allegretto)

Amore e gelosia (andante sostenuto)

La semplice (andante)

 

Sonata en mi menor per a viola de gamba i BC Carl Friedrich Abel (1723-1787)

I        Moderato

II       Andante

III      Minuet

 

Canzonette i arietes Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

An Chloë - KV524 (allegro)

Oiseaux, si tous les ans - KV307/284d (allegretto)

Ridente la calma - KV152/210a (larghetto)

Un moto de gioia - KV579 (allegro moderato)

 

Sonata IV en sol M per a clavicèmbal Franz Joseph Haydn (1732-1809)

I        Allegro

II       Minuet

III      Presto

 

Dedicate alle dame (canzonette italiane) Vicent Martín i Soler (1754-1806)

La costanza (largo)

La natura (allegretto)

La risoluta (allegretto)

La fede (andante con moto)

La pastorella (allegretto)

La volubile (allegretto amoroso)

 

Erika Escribá-Astaburuaga, soprano

Carles Magraner, viola de gamba

Ignasi Jordà, clavicèmbal

 

* Concert organitzat en el marc del congres internacional 'Els mons de Vicente Martín y Soler'  celebrat a València del 14 a 18 de novembre de 2006

 

 

ERIKA ESCRIBÁ-ASTABURUAGA. Naix a València el 1977. Fa seus estudis musicals al Conservatori Superior de València amb la soprano Gloria Fabuel. Participa en el Festival Puccini del Palau de València interpretant Suor Genovieffa en Suor Angélica, de Puccini. El 2004 representa el paper protagonista en Manon, de Massenet, després de guanyar el primer premi en el Concurs de Cant Mirna Lacambra de l’Escola  d’Òpera de Sabadell. Participa en la cloenda del festival de veus «Elles 2004», de Sabadell. Ha participat en el II Cicle de Concerts de Música Contemporània 2005, a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) de València.

Ha cantat com a solista en obres de Schütz (Musikalische Exequiem, interpretat al Palau de la Música de Valencia), Haydn (Missa brevis en fa i Missa in augustiis, «Nelsonmesse», amb el Cor de la Generalitat Valenciana i l’Orquestra Ciutat de Torrent), Mozart (Missa de la coronació), Mendelssohn (Elies, op. 70, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i l’Orquestra de València) i Salvador Giner (Rèquiem). Recentment va gravar les Cançonetes de l’agredolç, d’Asíns Arbó, i va interpretar les XII Canzonette Italiane, de Martín i Soler, amb la Capella de Ministrers. És component titular del Cor de la Generalitat Valenciana. L’abril del 2006 va guanyar el primer premi de la Premsa i el tercer premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra Voix et piano, lied et melodie, de Lió.

IGNASI JORDÁ  VENDRELL. Naix a Alcoi (Alacant) el 1974. Comença els estudis musicals als vuit anys d’edat a València i s’interessa posteriorment en la interpretació de la música antiga amb instruments de teclat històrics. Després d’obtenir el títol de Professor Superior de Clavicèmbal amb el catedràtic Vicente Ros, al Conservatori Superior de València, és becat en tres ocasions per la Generalitat Valenciana. Va rebre classes de Jan Willem Jansen al Conservatoire National de Région de Toulouse i, després d’obtenir el diploma de final d’estudis amb les més altes qualificacions, va estudiar amb Pierre Hantaï a París i Rinaldo Alessandrini a Roma.

Ha interpretat recitals en diversos festivals de música antiga com Benidorm, Menorca, Altea, Santiago de Compostel·la i València i col·labora amb prestigiosos grups com Capella de Ministrers, Musica Ficta, Ensemble L’Amoroso, Música Reservata de Barcelona, Turiae Camerata, Collegium Instrumentale, Orquestra de València, etc. Treballa habitualment amb músics com Guido Balestracci, Carles Magraner, Raúl Mallavibarrena, Josep Maria Saperas, Bruno Turner o Francisco Rubio.

Ha enregistrat setze CD amb els grups Capella de Ministrers i Musica Ficta per a segells discogràfics com Cantus, Enchiriadis, Auvidis o La mà de Guido, alguns d’ells premiats amb guardons com 10 de Répértoire o 5 estrellas Goldberg.

Ha impartit cursos i seminaris al Conservatori d’Alacant, a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València o a la Setmana de Música Sacra de Benidorm. Ha estat convidat com a professor de clavicèmbal i baix continu dels cursos d’estiu «Camino de Santiago: Cánticos, Cantigas y Cantos» i del «Curs Internacional de Música Antiga de Solsona» en les últimes sis edicions.

CARLES MAGRANER. Naix a Almussafes, on inicia els estudis musicals, que continua als conservatoris de València i de Carcaixent, i on va obtenir el títol de Professor de Violoncel. S’especialitza en la interpretació del violoncel barroc i, a més, estudia viola de gamba al Conservatori de Tolosa de Llenguadoc.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Barroca Espanyola i ha estat becat per la Universitat de Salamanca per a la formació de la seua Orquestra Barroca. Ha estat director artístic de l’Orquestra Barroca de la Comunitat Valenciana, de l’Orquestra Reial i de l’Orquestra Barroca de Xàtiva.

Du a terme una gran activitat concertística com a solista i amb diverses agrupacions de cambra. Ha dirigit  diverses  agrupacions instrumentals i vocals, entre les quals es destaquen el Cor de la Generalitat Valenciana i el quartet de violes de gamba Millennium. Ha col·laborat amb directors d’escena com Àlex Rigola, Juli Leal, Vicent Genovés, Jaume Martorell, Bigas Luna…

Ha estat comissari del Festival Mare Nostrum de La Beneficència, director artístic del Festival Música, Història i Art i de diversos cicles de música antiga i barroca de la Comunitat Valenciana.

És director de la Capella de Ministrers, amb la qual ha fet nombrosos concerts en els festivals més prestigiosos.  Ha  fet el muntatge de diversos espectacles dels segles XI a XVIII:  ha recuperat la versió escenificada de la sarsuela inèdita La madrileña, de Vicent Martín i Soler, el primer Oratori Sacre espanyol, la versió més antiga del Misteri d’Elx, etc.

 


[<] Tornar

Més informació: cultura@uv.es                     [Darrera actualització: 07/11/06]