Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Música a la Capella

Música a la Capella

 

María de los Llanos, soprano

Quartet de corda Gregal

 

Dimecres 29 de novembre de 2006.

19.30 hores

Capella de la Sapiència - La Nau

Entrada lliure, aforament limitat

 

 

Programa

 

1a part:

Tranquilla é gia l’onda Vicent Martín i Soler (1754-1806)

(Ifigenia in Aulide; ària d’Arcade)

Tra quell’ire si funeste Vicent Martín i Soler (1754-1806)

(Ifigenia in Aulide; ària d’Ifigènia)

 Una cosa rara (obertura)  Vicent Martín i Soler (1754-1806)

Pur que tu m’ami  Vicent Martín i Soler (1754-1806)

(Una cosa rara; ària de Ghita)

Ah perché formar non lice Vicent Martín i Soler (1754-1806)

(Una cosa rara; ària de la Reina)

 

2a part:

Quartet núm. 1 en Re m Juan Crisóstomo de Arriaga (1806-1826)

I        Allegro

II       Adagio con expresione

III      Minuetto

IV       Adagio-Alegretto

Dans un bois solitaire Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Die Zufridenheit  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

 Das Veilchen  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Ridente la calma Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

 

María de los Llanos, soprano

Quartet Gregal

 

MARÍA DE LOS LLANOS, soprano

Comença els estudis de Cant amb Lambert Climent i els acaba al Liceu de Barcelona amb la professora Montserrat Pueyo. Amplia la seua formació amb Matilde Pinkas. Col·labora habitualment amb Turiae Camerata i amb l’Orquestra de la Universitat de València, l’Orquestra Pablo Sarasate (Pamplona), l’Orquestra del Vallès (Sabadell) i amb altres orquestres de la Comunitat Valenciana. Ha actuat al Palau de la Música de València, a l’Auditori de Saragossa i a l’Auditori Nacional de Catalunya interpretant com a solista un ampli repertori barroc i clàssic.

Pel juny de 2000 debuta en el paper de la Reina de la Nit de la Flauta màgica al Festival d’Estiu de Wetzlar (Alemanya). Pel març de 2003 interpreta la Despina de Cosí fan Tutte al Moma Teatre de València. Per l’octubre de 2004 interpreta la Lucilla de Il burbero di buon cuore al Teatre Principal de València.

Compagina la labor pedagògica amb l’activitat com a intèrpret de recitals. En l’actualitat imparteix classes de tècnica vocal al Conservatori Superior de Saragossa.

 

FRANCESC AGUILAR I CORTINA, violí

Inicia els estudis musicals a l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, els continua després al Conservatori Superior de Música de València i, posteriorment, al Conservatori Superior de Música de Múrcia. Al mateix temps, aconsegueix la llicenciatura en Filosofia per la Universitat de València. És, també, professor superior de Música de Cambra pel Conservatori Superior de Música d’Alacant.

Ha col·laborat amb l’orquestra Turiae Camerata, Collegium Instrumentale i Simfònica de València, i col·labora amb l’Orquestra de Cadaqués des de 1997. Ha estat membre fundador del Quintet de Corda Ludus Tonalis, professor de violí al Conservatori Superior de València Joaquim Rodrigo i membre fundador i primer violí del Quartet Gregal.

 

EDUARDO ARNAU GRAU, violí                                                      

Realitza els estudis de grau superior de Violí i Música de Cambra. A més, és doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, màster en Estètica i Creativitat Musical i membre de la Societat Espanyola de Musicologia.

També és professor de Violí al Conservatori de Música de València i de Música de Cambra al Conservatori Superior de Música de Castelló. Des de 2004 és professor de la Càtedra de Violí, professor a la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir en la llicenciatura en Història i Ciències de la Música.

Com a intèrpret, ha estat concertino de l’Orquestra del Conservatori Superior de Múrcia; primer violí de les orquestres de la Regió de Múrcia, Jove de la Comunitat Valenciana, Simfònica de València, Ciutat de Torrent, Castelló XXI i Orquestra Simfònica de Castelló, i violí solista del Sextet Estòl i de la Camerata Lysy.

 

FRANCESC GAIA, viola

Naix a Barcelona i estudia al seu Conservatori. Realitza estudis de perfeccionament a la Universitat de Yale, EUA, on obté el diploma de Màster de Música. Està en possessió dels títols Superior de Viola, Superior de Música de Cambra i de Professor de Violí.

Ha format part de les orquestres Simfònica del Vallès, de Cadaqués, Ciutat de Barcelona, JONDE i Simfònica del Principat d’Astúries. Ha col·laborat amb el Trio Kandinsky, el Montsalvatge Piano Quartet, la Banda Municipal de Barcelona i l’Orquestra de Cambra Joaquim Rodrigo. Recentment ha interpretat al Palau de la Música de València la Sequenza per a viola sola de L. Berio.

Actualment és professor de Viola al Conservatori Superior de València.

 

MANUEL SANTAPAU, violoncel

Realitza els estudis musicals en la Banda Primitiva i als conservatoris superiors de Múrcia i València, on es gradua en Violoncel i Música de Cambra.

Ha actuat com a solista amb la Jove Orquestra Primitiva de Llíria, l’Orquestra del Conservatori Professional de Cartagena, etc. i en recitals a València, Barcelona, Múrcia, Madrid, Còrdova, etc. És membre de l’Ensemble Areté, l’Espai Sonor i el Quartet Thader. Actualment forma duo amb el pianista Francesc Estellés, amb el qual ha aconseguit diversos premis.

Ha guanyat el II Premi Nacional de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva (1998), el Premi Prieure Le Mesnil Saint Martin (Cartagena, 2000) i el segon premi en el I Certamen de Violoncel d’Arquillos (Jaén, 2005).

En l’actualitat és professor del Conservatori Superior de Música de Castelló i professor convidat de la Jove Orquestra de la Regió de Múrcia.

 


[<] Tornar

Més informació: cultura@uv.es                     [Darrera actualització: 23/11/06]