Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Música a la Capella

Música a la Capella

 

Jaume Sanchis Carretero, clarinet

Helena Ginès i Bataller, piano

 

Dimecres 7 de març de 2007.

19.30 hores

Capella de la Sapiència - La Nau

Entrada lliure, aforament limitat

 

 

Programa

 

1ª Part:

Romances op. 94 Robert Schumann (1810 – 1856)

Quatre peces op. 5 Alban Berg (1885-1935)

Dance preludes  Witold Lutoslawsky (1913-1994)

 

2ª Part

Fantasia de concert sobre temes de Rigoletto de Verdi Luigi Bassi (1833-1871)

 Tres peces per clarinet sol Igor Stravinsky (1882-1972)

 Sonata Francis Poulenc (1899-1963)

  

Jaume Sanchis, clarinet

Helena Ginés i Bataller, piano

 

JAUME SANCHIS,  clarinet

Naix al Puig. Cursa els estudis de música al Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València, alhora que es prepara amb el professor Jesús Martí. Entre els anys 1996 i 1998 cursa estudis de postgrau amb el professor Horst Hajek a la Musikhochschule de Viena; és becat per la Conselleria d’Educació i Ciència de València. Ha assistit a diversos cursos internacionals amb els professors Alois Brandhofer, Alfred Prinz, José V. Herrera, François Benda, Alessandro Carbonare, entre altres.

Ha estat guardonat amb el Premi Valentino Bucchi de Roma (Itàlia) i en la Haverhill Sinfonia International Soloist Competition al Regne Unit.

Entre els anys 1998 i 2001 és membre de l’OSB, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, en qualitat de clarinet solista. Des de l’any 2001 és membre de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Darrerament compagina la seua tasca com a professor d’orquestra amb l’activitat cambrística que manté amb diverses formacions. Ha participat en recitals de música de cambra a València, Barcelona, Palma de Mallorca, Girona, Roma, Viena, Salzburg, el Regne Unit, entre altres llocs.

També ha col·laborat en l’enregistrament d’un disc per a la Fundació D’Aleph i  en un altre per a la Fundació ACA de les Illes Balears, amb música de Francis Poulenc i Carles Guinovart.

 

HELENA GINÈS i BATALLER, piano

Naix a Girona el 1974. Estudia amb Montserrat Massaguer i, més tard, amb Eulàlia Solé al Conservatori de Badalona, on obté el títol superior de piano amb menció d’honor. Posteriorment, continua els estudis a l’escola Musici Artis de Brussel·les i al Conservatori de Rotterdam amb Aquiles Delle-Vigne, on l’any 2000 es gradua amb el títol superior holandès Uitvoerend Musicus; el 2002 hi acaba el doctorat. Recentment ha obtingut el Premi d’Honor del títol superior de música de cambra al Conservatori Municipal de Barcelona i ha cursat un postgrau amb Miquel Farré al Conservatori del Liceu.

Premiada en els concursos de Berga i Vilafranca del Penedès (1989 i 1992), l’any 2000 és finalista en el concurs del Doelen de Rotterdam i obté un dels primers premis i la màxima qualificació entre totes les categories en el concurs Mascia Masin de San Gemini (Itàlia). El 2004 obté el premi Núria Borés en el concurs Joan Massià (a la millor interpretació de les obres de Massià).

Ha seguit cursos de perfeccionament amb Luiz de Moura, Nina Svetlanova, Josep M. Colom, Joaquín Achúcarro, Paul Badura-Skoda, Jean Pierre Dupuy i Boris Berman, entre molts altres.

Ha tocat com a solista amb l’Orquestra de Cambra de Girona, l’Orquestra Simfònica Da Camera, l’Orquestra del Conservatori de Badalona i una formació orquestral del Conservatori de Rotterdam. Ha actuat arreu de Catalunya, i també a Holanda, França i Itàlia. L’any 2001 debuta al Palau de la Música Catalana dins el VI cicle El primer Palau.

En el camp discogràfic, s'ha estrenat amb l’enregistrament de la integral dels Preludis de Claude Debussy, amb el segell Anacrusi.

 


[<] Tornar

Més informació: cultura@uv.es                     [Darrera actualització: 02/03/07]