Accedir a la pàgina principal de la UniversitatImatge decorativa
Vicerectorat de Cultura

Concert Coral

Concert Coral

 

 

Dissabte, 27 de març de 2010  -  19 hores

 

Auditori Joan Plaça – Jardí Botànic

 

Entrada gratuïta, aforament limitat


PROGRAMA

 

1a Part

Mille Regret Josquin Despres

Thou knowest, Lord Henry Purcell

Le chant des oiseaux Clement Janequin

El galán que ronda las calles Juan Bautista Cabanilles

Le petit garçon malade Francis Poulenc

Le hérisson Francis Poulenc

In monte Oliveti José Ignacio Prieto

Libera me Lajos Bárdos

 Ille vocat Seppo Paakkinainem

I Lux

         II Caelum responsum expectare

         III Memoria gentis humanae

IV Pax Christi

Geographical fugue Ernest Toch

 

Coro Universitario de Oviedo

Joaquín Valdeón, director

 

2a Part

Iam Sol Angel Barja

 Plegaria Mariano Jiménez

 Beati Mortui Felix Mendelsshon

 Gloria (Missa Pro pace) Javier Busto

 Sleep Eric Whitacre

 No llores paloma mía Guillermo Martínez

La rose complète Morten Lauridsen

 Ay si si Juan Carlos Oliveros

Sagastipean Javier Busto

 

Coro Angel Barja JJMM – ULE

Aitor Olivares García, director.

 


 

Coro Universitario de Oviedo

Joaquín Valdeón, director.

 

Els orígens del Cor Universitari d’Oviedo es remunten a la primeria del segle XX i ha mantingut una trajectòria artística ininterrompuda des dels anys seixanta. El cor ha realitzat gires per Espanya, els Estats Units, Mèxic, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Dinamarca i Polònia.

Compta amb un amplíssim repertori a cappella. Del seu repertori simfonicocoral destaquen: Missa en si bemoll major en honor de Sant Joan de Déu i Missa in tempore belli de J. Haydn; Missa de Glòria de G. Puccini; El cant dels boscos, Simfonia núm.2 i Simfonia núm.3 de Dimitri Xostakòvitx; l’estrena absoluta de Las tentaciones de Cristo en el desierto de Román Alís; Rèquiem de Fauré; Fantasia coral per a piano, cor i orquestra de L. van Beethoven; Alexander Nevskij de Prokofiev; Fantasia on Christmas Carols de Ralph Vaughan Williams; Els improperis de Frederic Mompou; Somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelssohn;  Magnificat i Glòria de Vivaldi; Zadock the priest de Händel; Nänie de J. Brahms; Rèquiem de Mozart; Simfonia núm.9 de Beethoven; l’òpera Fernand Cortez de Spontini; així com diverses sarsueles com La Revoltosa, El bateo, Marina, La montería o Bohemios.

Ha col·laborat amb The Cleveland Institute of Music, The Classic Chamber Orchestra, Orquestra Simfònica d’Astúries, Orquestra Simfònica Ciutat d’Oviedo, Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, Orquestra de la Ràdio de Transsilvània, Bournemouth Symphony Orchestra, Virtuosos de Moscou i diverses formacions cambrístiques.

A més dels seus directors titulars –Elías Arizcuren, el pare Eugenio Antuña, Rafael García, Luís Gutiérrez, Natalia Ruisánchez, María Encina Cortizo i el seu actual director Joaquín Valdeón, des de 1997–, han dirigit el Cor Universitari d’Oviedo, Jesús López Cobos, Víctor Pablo Pérez, Jesse Levine, Elena Herrera, Gregorio Gutiérrez, Jean Paul Penin, Max Bragado Darman, Marin Alsop i Maximiano Valdés. Ha enregistrat diversos LP i CD, els últims titulats Calme des nuits i el doble àlbum Coro Universitario de Oviedo 1967-2007.

 

Coro Angel Barja JJMM – ULE

Aitor Olivares García, director.

Naix al febrer de 1991 per iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleó,  amb l’objectiu de donar cabuda a joves estudiants en el  món coral. Està format per un nombre variable entre  40 i 50 joves estudiants. Prengué el nom d’Ángel Barja com a homenatge a aquest il·lustre músic nascut a Ourense en 1938 i finat a Lleó en 1987, on va desenvolupar bona part de la seua activitat musical.

El seu director fou des de la seua fundació José Vilval Ángel Sarmiento, fins a l’any 2001; des d’aleshores s’encarrega del cor Aitor Olivares García.

El seu repertori tracta de cobrir èpoques tan distants i diferents com el renaixement i l’actualitat; no obstant això, durant els darrers anys centra els esforços en la música desenvolupada en diferents cultures i estils durant els segles XX i XXI,  i a encarregar i difondre obres del folklore lleonès.

A l’octubre de 2003 s’integra en Joventuts Musicals de Lleó i passa a formar part del conveni de col·laboració cultural entre Joventuts Musicals i la Universitat de Lleó, adoptant el nom de Cor Ángel Barja JM ULE.

Dels nombrosos programes que avalen la seua existència cal destacar l’actuació en diversos festivals internacionals (IX Festival Internacional «Chants et Musiques du Monde» a França; Cicle de Concerts de Setmana Santa i Pasqua de Porto; XXXIV Ressegna Internacional di Cappella Musicalle a Loreto, Itàlia, etc.).

Diversos són els premis rebuts, entre els quals cal destacar el primer premi en el Certamen Vila d’Avilés en 2006, el primer premi en el Certamen de Zumárraga 2007, el primer premi en el Certamen de Molina de Segura 2007, el segon premi en el Gran Premi Nacional de Cant Coral 2008 celebrat a Zumárraga i el segon premi en el Gran Premi Nacional de Cant Coral 2009 a San Vicente de la Barquera. L’any 2010 participarà en el Gran Premi Nacional de Cant Coral durant el mes de desembre a Rojals (Alacant).

 


[<] Tornar

Més informació: cultura@uv.es                     [Darrera actualització: 09/03/10]