University of Valencia logo Logo DAM Chair for Integral Management and Resource Recovery of Wastewater Logo del portal

Lliurament de la IV Edició del Premi al millor Treball Fi de Màster

  • December 7th, 2021
Clara Bretas (esq) i Silvia Doñate (der)
Clara Bretas (esq) i Silvia Doñate (der)

Un estudi de separació de microfibres tèxtils guanyador de la IV Edició del “Premi al millor Treball Fi de Màster de la Càtedra DAM”.

El passat 1 de desembre es va lliurar el Premi al millor Treball Fi de Màster de la Càtedra DAM en la seua IV Edició en un acte celebrat dins de la III Jornada Científicotècnica de la Càtedra. La guanyadora del premi va ser Clara Bretas Alvim, pel seu treball “Separación e identificación de microfibras textiles en aguas residuales y potables mediante técnicas de tinción”, dirigit pels investigadors de l'Institut Universitari de Seguretat Industrial, Radiofísica i Mediambiental (ISIRYM) de la Universitat Politècnica de València, Amparo Bes Piá i José Antonio Mendoza Roca. La investigació analitza l'ús de tècniques de tinció amb els reactius Rosa-Bengala i Rojo Nil, per a la identificació de microfibres (< 5 mm) naturals i sintètiques (microplàstics - MP) en aigua potable i en aigua residual d'una Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR).

“Amb l'adopció de tècniques de tinció es pretén evitar l'ús de mètodes d'espectrometria com Raman i el FTIR, que poden resultar més cars, requereixen més temps d'anàlisi i formació específica per al maneig dels equips. De fet, amb les tècniques proposades estimem la contaminació de l'aigua per fibres tèxtils naturals i MP, així com els seus avantatges, desavantatges i limitacions”, asseverà Clara Bretas.   

La Resolució de 26 de novembre de 2021 del Vicerectorat d'Innovació i Transferència per la qual es resol atorgar el premi de la Càtedra de Gestió Integral i Recuperació de Recursos de l'Aigua Residual (Càtedra DAM) de la Universitat de València al millor Treball Fi de Màster relacionat amb aquesta àrea de coneixement es pot consultar en aquest enllaç i al Tauler Oficial d'Anuncis de la Universitat de València.

Images: