Chair for Digital Gender GapUniversty of València Logo del portal

Taller Júnior d'Introducció a la Wikipedia ajornat fins a nova data

  • February 23rd, 2022

Finalment, no es realitzarà el primer Taller d'Introducció a la Wikipedia per a Júniors que estava previst per a aquest dijous 24 de febrer de 2022 de 16h a 18h a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV) del campus de Burjassot.

Cartell amb la paraula "ajornament"
Activitat ajornada

Aquesta activitat presencial que estava dirigida a persones de 12 a 16 anys s'ajorna a una nova data que encara està per decidir. La nova data serà anunciada a través d'aquesta web i les xarxes socials de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA) i Girls4STEM.

Aquest taller, que s'oferia de manera gratuïta per als seus participants, anava a ser facilitat per Patricia Horrillo, periodista i formadora, experta en comunicació i xarxes socials.

Wikipedia, l'enciclopèdia lliure i poliglota, és un dels principals recursos de consulta en internet, especialment per a estudiants. S'edita de manera col·laborativa, és a dir que cada persona pot aportar els seus coneixements sobre qualsevol tema per a crear una base de dades amb tota la saviesa humana. No obstant això, tant els qui editen aquesta enciclopèdia com els qui protagonitzen els seus articles són, en la seua gran majoria, homes.

Amb motiu de l'11 de febrer, dia de la dona i la xiqueta en la Ciència, la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA) i Girls4STEM (ETSE-UV), juntament amb la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, la Unitat d'Igualtat, el Vicerectorat d'Innovació i Transferència, i el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat impulsen una sèrie d'activitats per a reduir les diferències d'accés, formació i ocupació quant a ús de tecnologies de la informació i la comunicació (TICs) entre homes i dones. Aquesta bretxa digital de gènere es pot observar també en la major presència d'homes amb entrades enciclopèdiques en la wikipedia respecte a les dones.

Emmarcat en aquest objectiu de reduir la bretxa digital, el Taller d'Introducció a la Wikipedia per a Júniors aconseguirà familiaritzar-nos amb l'enciclopèdia lliure Wikipedia, per a entendre "com es fa la wikipedia", és a dir com s'editen i administren les entrades.