Chair for Digital Gender GapUniversty of València Logo del portal

Silvia Rueda Pascual

  • March 22nd, 2022
Silvia Rueda Pascual Càtedra Bretxa Digital Gènere UV
Silvia Rueda Pascual

Silvia Rueda és Enginyera Informàtica i Doctora en Enginyeria Informàtica per la Universitat de València (UV). Actualment és Professora Titular d'Universitat en el Dpto. d'Informàtica de la Universitat de València (UV), del qual va ser directora entre 2015 i 2021.

Dirigeix el grup d'investigació TADeSP (Tècniques Avançades de Desenvolupament de Programari centrat en la Persona) que treballa en diverses línies d'investigació amb l'objectiu comú de desenvolupar programari que tinga en compte a les persones.

És membre de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT) i treballa activament per a fomentar la igualtat de la dona, en particular en l'àmbit de l'enginyeria, a través de la participació i organització de nombroses iniciatives orientades a reduir la bretxa de gènere en STEM.

Des de 2020 és la Directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere UV-GVA i des de 2019 és responsable STEM-UV dins del Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València, des d'on coordina el projecte Girls4STEM, dirigit al foment de les vocacions STEM, molt especialment entre les xiques.