University of Valencia logo Logo Chair for Economy for the Common Good Logo del portal

La Càtedra EBC organitza la III Trobada Municipis del Bé Comú a València

  • July 20th, 2018
Image de la noticia

Els pròxims dies 20 i 21 de setembre tindrà lloc a la Facultat d'Economia de la Universitat de València la III Trobada de Municipis del Bé Comú organitzada per la Càtedra EBC junt a l'Associació Valenciana per al foment de la EBC. Una trobada per a compartir, aprendre i treballar sobre l'aplicació de l'Economia del Bé Comú (EBC) en l'entitat més propera i valorada pels ciutadans, l'Ajuntament.

L'Ajuntament és una entitat amb una capacitat molt important a l'hora de transmetre la filosofia i els valors EBC als seus ciutadans i al seu propi funcionament.

Crear una xarxa de municipis relacionats amb l'Economia del Bé Comú representa un emocionant i motivador desafiament per compartir sinergies que potencien el caràcter emprenedor dels nostres ajuntaments, tot això dins d'un entorn creatiu i enriquit.

La nostra proposta, en aquesta ocasió, consisteix en la realització de quatre tallers que serveixen de trampolí i col·laboració entre els municipis interessats. En cada taller participaran totes aquelles entitats, associacions, polítics i ciutadans que estiguin vinculats amb el tema, sempre, sota la coordinació i direcció d'un equip de professionals experimentats.

Construint les propostes de baix cap amunt.

  • TALLERS

- Participació ciutadana.
- Clàusules socials del Bé Comú en la contractació pública.
- Índex del Bé Comú Municipal.
- Construcció participativa de les propostes del Bé Comú.

  • METODOLOGIA
El compliment dels objectius proposats es promourà a través d'un model propi per a la gestió de processos desenvolupat per Cooperació, que se serveix d'una metodologia flexible, dinàmica, interdisciplinària, participativa i implicativa.
 
Es proposaran per a això activitats específicament dissenyades i adaptades a les necessitats de les persones i col·lectius destinataris, a través de diverses tècniques i eines que facilitaran la major participació possible, el treball en equip i una comunicació assertiva, dialogant al màxim i aprenent unes persones de altres.
  • EQUIP TÈCNIC QUE FORMULA LA PROPOSTA
L'equip de Cooperació està format per professionals experts en les diferents àrees de coneixement implicades en aquest projecte. Els seus integrants col·laboraran en totes les fases del mateix, garantint-se la participació d'almenys una persona de l'equip en cada fase de l'execució de les activitats proposades.
  • David Hervás Sanz. Politòleg. Expert en planificació estratègica. Consultor d'empreses EBC i acompanyant-facilitador de Municipis EBC.
  • Rocío Moral García. Pedagoga. Experta en dinamització socioeducativa. Desenvolupadora del programa pedagògic "Educar per al Bé Comú".
  • Salvador Garrido Soler. Dr. en Dret. Expert en Mediació i Comunicació. Acompanyant-facilitador de Municipis EBC. Dinamitzador d'estratègies per a l'enfortiment de la resiliència local.

⇒ Més informació sobre la trobada: 
III TROBADA MUNICIPIS DEL BÉ COMÚ