Aquest diumenge ens n'anem d'excursió!


La proposta és conéixer una miqueta els paratges de la Serrania de València, concretament, els paratges riberencs del riu Tuejar, un dels afluents del Túria.
El riu Tuejar brolla a l'espai conegut com l'Assut (no s'han complicat la vida), encara que es nodreix de diferents rambles, fonamentalment la d'Arquela. Des de l'Assut baixa, donant lloc a espais molt xulos, com ara "el pozo Caldero" o la fuente del Saz, ja a l'alçada del poble de Tuejar.
Quan el riu arriba a l'alçada del poble de Chelva, com que és la capital de la comarca, són molt xuletes i li canvien el nom al riu: des d'ací es dirà el riu Chelva. Bo, quan passa per ací, també conforma paissatges molt bonics, com ara "la platgeta", "Molino Puerto", i d'altres.

Doncs bé, a l'excursió farem una ruta "particular" de tota aquesta zona.
 

 Començarem a Chelva, visitant el riu Tuejar al seu pas per Chelva. Anirem a "molino Puerto", a on comença el que l'ajuntament ha marcat com la "Ruta del Agua", que va recorreguent el riu i passant per antics ponts, molins i fonts. No és una ruta circular (parlem de recòrrer el llit del riu), de manera que deixarem el cotxe i anirem a fer la ruteta i tornarem. No és una ruta pesada, però sí molt xula.
 

 

Després, ja amb el cotxe, anirem fins Ahillas, una aldea de Chelva, que ens portarà fins el naixement de la rambla d'Ahillas fins arribar a la d' Arquela, i, seguint-la amb el cotxe, anirem a parar a l'Assut de Tuejar. El trajecte és molt bonic, seguint una pista forestal, i amb molts punts d'interés, botànic, paisatgístic i fins i tot arqueològic, ja que passem pels "Corrales de Silla", un abric a la muntanya a on els nostres avantpassats més gamberros es dedicaren a fer graffitis i a embrutar la muntanya. Esperem que el Josep ens faça una disertació sobre les aus que podrem veure, i si s'atreveix, de les pintures rupestres d'aquesta zona i época.
Una vegada a l'Assut, veurem la bassa a on el Pep es banyava quan era menut. Això sí que és arqueologia pura!
Si tot ha anat bé i hem arribat a temps, ens pegarem una bona fartà al restaurant que hi ha al mateix lloc.

De segur que ens ho passarem molt bé!

Recordeu:
El dissabte, prompte a dormir (això va per Alfonso)
No porteu sabates de tacó.
Al llarg del trajecte hi ha fonts, però no està de més portar una miqueta d'aigua.

Porteu càmera de fotos.
No sé si farà bon oratge. No he pogut mirar la previsió. Imagine que eixirà un bon dia però per aquella zona sempre fa més fresqueta que per ací.

Au.