University of Valencia logo Logo Family Business Chair Logo del portal

Mercat Agroecològic Universitat de València
Inauguració del Mercat Agroecològic de la Universitat de València

La Rectora de la Universitat de València i la Gerent de les Naus inauguren el Mercat Agroecològic de la Universitat de València el 8 d'octubre en la nova Facultat d’Infermeria i Podologia.

En la inauguració es presentarà la guia Iniciatives de consum alimentari sostenible en la UV, un treball gestat en el si del grup de treball de Comerç just i de proximitat de la Universitat de València i liderat pel Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat en col·laboració amb la Càtedra de l'Horta de València.

Sergio Belda, Doctor en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional i coautor de la guia, realitzarà la presentació d'aquest treball en el qual es descriuen les iniciatives per a transformar els hàbits de consum alimentari en la Universitat cap a models més sostenibles i saludables, tenint en compte els productes de proximitat i de temporada i les formes de cultiu més respectuosos amb el medi ambient.

Després de l'acte es passarà a visitar el Mercat Agroecològic que estarà situat a l'aire lliure entre els Aularis I i III del Campus de Blasco Ibáñez, accedint per Menéndez i Pelayo. En aquesta primera edició, el Mercat està format per dues parades de fruites i verdures de productors locals, una parada d'oli i una parada de fleca artesana i familiar, així com un lloc amb productes de comerç just d'una entitat de la Coordinadora Valenciana de ONGD. El Mercat es fruit de la col·laboració del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, UV Sostenibilitat, La Càtedra de l’Horta, Las Naves, La Càtedra d’Economia del Bé Comú i la Facultat d’Infermeria i Podologia.

El Mercat es desenvoluparà en aquesta primera experiència pilot els divendres, 8, 15, 22 i 29 d'octubre gràcies a la col·laboració i suport del Degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia i Degà de Campus, Antoni Merelles.

En funció de l'acolliment i la participació, es proposaran noves dates i s'estudiarà la seua expansió a altres campus.

El Mercat suposa un pas més en el compromís de UVSostenibilitat per a acostar a la comunitat universitària la conveniència d'adoptar hàbits de consum més saludables i sostenibles, en els quals es té en compte l'origen, la manera de producció i la petjada de carboni dels productes que consumim.

La informació sobre el mercat s'actualitzarà en  http://www.uv.es/uvsostenibilitat i la inscripció per a assistir a la inauguració i la presentació de la guia està oberta en https://ir.uv.es/dKXu16h

Es convida a tota la comunitat universitària a assistir a la inauguració del Mercat Agroecològic, visitar els seus llocs i reflexionar sobre els hàbits d'alimentació i el seu impacte en la salut i en el planeta.

 

Date 8 october 2021 at 10:00 to 10:45. Friday.

 
 
Place

Faultat d'Infermeria i Podologia

 
Organized by

Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat

UV Sostenibilitat

Càtedra de l'Horta de València

Las Naves

Càtedra de l'Economia del Bé Comú

Facultat d'Infermeria i Podologia.

www.uv.es/uvsostenibilitat

 

Contact sostenibilitat@uv.es

 
More information