University of Valencia logo Logo Family Business Chair Logo del portal

El Consell de Família, eina clau per a la perdurabilitat de l'Empresa Familiar

  • April 21st, 2021
Image de la noticia

València 21 d'abril de 2021. La Càtedra d'Empresa Familiar (CEFUV) presenta un nou Quadern de Treball titulat “Consell de Família: Un gran desconegut, eina clau per a la perdurabilitat de l'Empresa Familiar”, elaborat per María Beltrán, profesora del curs d' Empresa Familiar (CEFUV).

El Quadern forma part dels treballs i activitats desenvolupats per la Càtedra d'Empresa Familiar que està patrocinada per CaixaBank i Broseta, i promoguda per la Asociación Valenciana de Empresarios (AVE), la Escuela de Empresarios (EDEM), el Instituto Valenciano para el Estudio de la Empresa Familiar (IVEFA), el Instituto de la Empresa Familiar (IEF) i la Universitat de València (UV).

El document  té per objecte explicar les característiques i funcions del Consell de Família, un òrgan relativament poc utilitzat per les famílies empresàries, però que pot ser de gran utilitat per a facilitar la cohesió familiar i, al mateix temps, promoure una aportació positiva de la família al negoci.

"El Consell de Família, és un fòrum necessari per a conjuminar les perspectives de la família respecte a l'empresa i és clau per a potenciar la cohesió de la família"

María Beltrán

María Beltrán, autora del quadern, considera que la comesa del Consell de Família és doble: D'una banda, enforteix la voluntat de continuar sent una família empresària al llarg de successives generacions i proporciona les bases per a la seua continuïtat. L'enfortiment del compromís dels propietaris familiars, actuals i futurs, respecte al negoci és fonamental per a la continuïtat del negoci sota el control de la família. D'altra banda, propícia la cohesió familiar i vela per l'atenció als interessos dels seus membres. En aquest sentit, la gestió dels sentiments i les emocions és un aspecte clau per a aconseguir l'equilibri i la unió necessaris.

Les famílies empresàries que aposten per gestionar la relació entre l'empresa i la família, es preparen millor per a desenvolupar el lideratge del futur i per a garantir el benestar familiar i el manteniment del llegat

Alejandro Escribá, director de la CEFUV

Malgrat els seus avantatges, la creació de Consells de Família continua sent una assignatura pendent en moltes famílies empresàries. Aquest quadern ofereix una aproximació senzilla i pràctica a aquesta eina que aporta rigor i assegura un fòrum en el qual plantejar i actuar en qüestions importants de la família, amb la finalitat de mantenir la perdurabilitat i continuïtat de l'empresa familiar i de la família empresària.

Els quaderns de treball s'emmarquen en les publicacions de la càtedra l'objectiu de la qual és aproximar a les empreses familiars a alguns dels aspectes que poden ajudar a millorar la seua competitivitat i/o la seua perdurabilitat.

Consulte el Quadern de treball 05/2021 açí

 

Consulte el Quadern de treball 05/2021 açí

VIDEO CONSELL DE FAMÍLIA