Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació de 'Patrick Modiano. Perros en la memoria' a La Nau

Dimarts 29 de setembre a les 18,30 hores es presenta, a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, el llibre 'Patrick Modiano. Perros en la memoria', de Manuel Peris.

A l’acte hi intervindran Antonio Ariño Villarroya, vicerector de Cultura i Esport; Cristina García Pascual, directora de l’Aula de Literatura i catedràtica de Filosofia del Dret, Moral i Política; Claude Benoit, catedràtica de literatura francesa i professora honorària de la UV; i Manuel Peris, periodista i autor del llibre.

En Modiano la figura del gos és a vegades un explorador anímic en el deambular del protagonista pels carrers de París, a vegades un guia en la cerca fantasmagòrica de personatges desapareguts, a vegades un doble simbòlic del narrador, quan no del germà mort, i fins i tot de tots dos, en un subjecte desdoblegat que els conjumina: el gos i jo / el meu germà i jo; de manera que la mort del germà i el temor a ser també ell víctima de l’abandó familiar s’expressen en la seua narrativa mitjançant el record encobridor de la mort d’un gos durant la seua infància. La figura del gos es converteix així en una màscara amb la qual l’autor d’“Un pedigrí” utilitza la veritat de les mentides literàries per a ajustar comptes amb els seus progenitors, especialment amb la mare. La descodificació d’una misteriosa llista de garatges modianescos revela la soterrada acusació de l’escriptor als seus pares per la seua negligència en la mort del fill xicotet, a qui l’escriptor ha rendit un homenatge secret en el Nobel Museum. Aquestes pàgines constitueixen una aproximació a la vida i a l’obra de Patrick Modiano a partir d’una original anàlisi de la figura del gos en la seua narrativa. El llibre mostra com els contes de Marcel Aymé aporten al seu imaginari de lector infantil un món en el qual els animals viuen i dialoguen amb una parella de germanes amb les quals el xicotet Modiano s’identifica al costat del seu germà Rudy. Després, en un joc d’espills literari, eixe món el projectarà sobre l’actriu Françoise Dorlèac i la seua germana Catherine Deneuve.

Confirmació d’assistència al correu: reservesnau@uv.es 

 

Data 29 de setembre de 2020 de 18:30 a 20:00. Dimarts.

 
 
Lloc de realització

Aula Magna del Centre Cultural La Nau

 
Organitza

Publicacions de la Universitat de València i Centre Cultural La Nau.

 

Contacta marqueting@uv.es