Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Excavació arqueològica a la Av. del Dr. Alemany (Cullera)
III Universitat de Primavera de Cullera. Inscripció oberta

La Universitat de Valencia presenta la III Edició de la Universitat de Primavera de Cullera una iniciativa fruit de l'estreta col·laboració entre el Vicerectorat de Cultura i Societat (UV), la Diputació de València, l'Ajuntament de Cullera i Caixa Popular.

El Patrimoni Arqueològic no està format únicament pels jaciments arqueològics. És molt més ampli i així es recull en la nostra llei de Patrimoni que ho defineix de la següent manera: “Formen part del Patrimoni Arqueològic Espanyol els béns mobles o immobles de caràcter històric, susceptibles de ser estudiats amb metodologia arqueològica, hagen sigut o no extrets i tant si es troben en la superfície o en el subsol, en la mar territorial o en la plataforma continental. Formen part, així mateix d’aquest Patrimoni els elements geològics i paleontològics relacionats amb la història de l’home i els seus orígens i antecedents” (LPHE, art. 40.1). Per a dir-ho amb les nostres pròpies paraules podríem definir-ho com tota mena de bé de caràcter històric que represente l’activitat humana i que per al seu estudi o recuperació siga necessari un treball de recerca arqueològica. Però el Patrimoni Arqueològic és molt més que investigació, és també gestió, conservació, difusió i tecnologia.

Aquesta jornada està dedicada, precisament, a aquestes “altres” facetes del Patrimoni Arqueològic, més desconegudes però no menys importants. La Jornada sobre "El Patrimoni Arqueològic: estat de la qüestió" vol ser un fòrum de reflexió, d’anàlisi i de propostes de futur, incidint en les diferents problemàtiques, els seus reptes i les oportunitats que ens brinden les noves eines tecnològiques, sense oblidar la necessària rendibilitat social i cultural com a fi última.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA A: https://go.uv.es/sQjRZ4x

 

Data De 6 de juny de 2022 a 21 de juny de 2022. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Auditori Municipal (del Mercat): Plaça de la Verge, 16 (Cullera)

 
Organitza

Universitat de València

Vicerectorat de Cultura i Societat

Diputació de València

Ajuntament de Cullera

Caixa Popular.

https://www.uv.es/territorisocietat

 

Contacta antonio.briz@uv.es

 
Més informació