Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

La Primera Guerra Mundial, a debat en el Club de Lectura d’Amics amb l’obra clau de Remarque, ‘Sin novedad en el frente’

  • 5 de novembre de 2014
Club de lectura

El Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València ha tornat a reunir-se al novembre. En aquesta cita, el grup ha dut a debat el clàssic de l’autor alemany Erich Maria Remarque sobre la Primera Guerra Mundial, publicat el 1929, ‘Sin novedad en el frente’.

La novel·la va tindre un èxit immediat, sent adaptada al cinema per Lewis Milestone l’any següent. El Club es trobà a la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València), a les 18 hores, dimarts 4 de novembre.

Erich Maria Remarque (1898-1970) publicà la seua novel·la a Alemanya, quan el món s’enfrontava a la Gran Depressió del 29. També era aquell el moment en què el nazisme començava a fer-se fort. L’obra de Remarque, inspirada en les pròpies experiències de l’autor com a soldat, es constitueix com una de les novel·les antibel·licistes més influents de tots els temps, un relat de com la guerra destrueix els homes, fins i tot aquells que sobreviuen.

La seua primera adaptació cinematográfica, de Lewis Milestone, va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula i al millor director tan sols un any després de la publicació del llibre.

‘Sin novedad en el frente’ mai no ha cessat de ser reeditada des del 1929, ni tampoc llegida com a un dels grans testimoniatges de la lucidesa i la intel·ligència front a la irracionalitat de la guerra i la força devastadora del patriotisme mal entés.

Per a participar en el Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes només cal ser membre del col·lectiu de la Universitat de València.

Dia: 4 de novembre.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘Sin novedad en el frente’, d’Erich Maria Remarque.

El pròxim Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes es reunirà el dia 2 de desembre per a debatre sobre ‘El informe de Brodeck’, una novel·la del francés Philippe Claudel, premi Goncourt dels Estudiants 2007.

La participació en el Club de Lectura és gratuïta i exclusiva per als membres d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, els quals han d’enviar un correu electrònic a amics@uv.es per a inscriure-s’hi.