Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Ficció i realitat, a debat en el Club de Lectura d’Alumni UV a través de l’obra de Chico Buarque

  • 9 de maig de 2018
Saló d'actes

Poeta, cantant, músic, compositor, dramaturg i novel·lista, el brasiler Francisco Buarque de Hollanda, més conegut com a Chico Buarque, protagonitzà el Club de Lectura d’Alumni UV en maig. El passat dia 8, el grup es va reunir a la Biblioteca del Palau de l’Exposició, la seua seu habitual.

El Club va debatre entorn de la tècnica pròpia de l’autor, la barreja perfecta de ficció i realitat, a través de la novel·la ‘El hermano alemán’.

En aquest llibre, Chico Buarque combina, com és habitual en la seua obra, autobiografia i pura ficció. Relata la recerca familiar sobre el parador d’un germà, un germanastre, mitjançant el personatge de Nino, una espècie d’‘alter ego’ de l’autor en la seua vessant de compositor i cantant.

Com fan altres escriptors actuals com ara Javier Marías o Vila-Matas, Buarque aposta en la seua producció literària per l’anomenada “literatura híbrida” o “ficció documental”, aquella que incorpora ficció i realitat a la mateixa història. En ‘El hermano alemán’, l’autor brasiler escriu una barreja d’allò que ha viscut, llegit, imaginat i investigat. I ho fa aportant documentació gràfica i cartes guardades durant anys que acrediten la part verídica d’aquesta emocionant obra que reflexiona sobre la veritat i els afectes.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (963531070 o amics@uv.es).

Dia: 8 de maig.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘El hermano alemán’, de Chico Buarque.

Documents adjunts:

Activitats Maig 2018