Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

‘La ciudad de los prodigios’ d’Eduardo Mendoza protagonitza el Club de Lectura d’Alumni UV en març

  • 7 de març de 2018
Home explicant

Malgrat la prolífica i recent producció del llorejat escriptor espanyol Eduardo Mendoza, el Club de Lectura d’Alumni UV va decidir el passat febrer la novel·la ‘La ciudad de los prodigios’, publicada en els anys 80 del segle passat i una de les seues fites literàries. El dia 6 de març, el Club va debatre sobre aquest llibre, que descriu un país terrible i alhora apassionant, en una reunió que va tindre lloc a la seu habitual (Biblioteca del Palau de l’Exposició).

‘La ciudad de los prodigios’ d’Eduardo Mendoza és Barcelona, el seu bressol. L’autor situa l’acció entre segles, concretament, entre les dues exposicions universals celebrades a la capital catalana, 1888 i 1929. És el naixement del moviment obrer, en un context d’industrialització imparable provinent d’Europa i que arriba a Espanya travessant la frontera francesa. Amb ‘La ciudad de los prodigios’, el lector aprén el significat de l’anarquisme, el comunisme, el socialisme…, i la motivació que fa que aquestes ideologies prenguen forma i sentit en l’Espanya de finals del XIX i principis del XX.

La novel·la va ser duta a la gran pantalla l’any 1999 de la mà del cineasta Mario Camus, on el paper estrella recau sobre Emma Suárez, qui s’endinsa en el personatge més complex i atractiu de l’obra, Delfina.

Eduardo Mendoza pertany a la generació d’escriptors espanyols del 70. Autor de memorables llibres com ara ‘La verdad sobre el caso Savolta’, ‘El misterio de la cripta embrujada’, ‘El laberinto de las aceitunas’ o el divertidíssim ‘Sin noticias de Gurb’. Més recentment va guanyar el Premi Planeta (2010) amb ‘Riña de gatos’ i el 2016 va ser guardonat amb el Premi Cervantes.

Mendoza també és autor de relats, assaigs i teatre.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (963531070 o amics@uv.es).

Dia: 6 de març.
Hora: 17:30 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘La ciudad de los prodigios’, d’Eduardo Mendoza.

Documents adjunts:

Activitats Març 2018