Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El Club d’Alumni UV arranca el 2018 amb una lectura de la valenciana María García-Lliberós

  • 24 de gener de 2018
Image de la noticia

‘Babas de caracol’, de l’escriptora valenciana María García-Lliberós, és el títol elegit pel Club de Lectura d’Alumni UV per a començar l´any. El passat 23 de gener, el col·lectiu de la Universitat de València es tornà a reunir a la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ per a analitzar aquesta novel·la juntament amb la seua autora.

En llegir ‘Babas de caracol’ -un llibre valent que recorre el segle XX espanyol aturant-se en els anys de la postguerra-, el lector descobreix que la Història està formada realment per xicotetes històries quotidianes, anònimes i reals. La trama la protagonitza Pedro Ribera, un famós escriptor que és cridat per un notari per a comunicar-li que una desconeguda, Berta Astomi, li ha deixat en herència una quantiosa suma de diners. No obstant, ha d’acomplir una condició: escriure una novel·la inspirada en la biografia de Berta dins d’un termini limitat.

García-Lliberós fa gala en ‘Babas de caracol’ d’aquells temes freqüents en tota la seua obra: les relacions familiars i de parella en entorns urbans de classe mitjana, les ruptures, els divorcis i les reconciliacions, els xicotets drames domèstics, els prejudicis de classe en contrast amb l’afany de rebel·lia…, sense caure mai en el costumisme o el sentimentalisme fàcil.

Sobre l’autora
María García-Lliberós (València, 1950) és llicenciada en Economia per la Universitat de València i en Ciències Polítiques i Sociologia a Madrid. Va ser directora general de Mitjans de Comunicació Social de la Generalitat Valenciana, directora del Centre Regional de TVE a València i delegada de RTVE a la Comunitat Valenciana. Ha col·laborat com a columnista amb diversos mitjans de comunicació escrits, com ‘El País’ o ‘Levante-EMV’, i escriu crítica literària en ‘Posdata’, el suplement cultural del diari ‘Levante’, i en el seu bloc ‘Crónica de lecturas’.

Va treballar com a economista a l’Ajuntament de València fins a l’any 2015.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (963531070 o amics@uv.es).

Dia: 23 de gener.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘Babas de caracol’, de María García-Lliberós.

Documents adjunts:

Activitats Gener 2018