Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

L’homenatge de Sampedro als ‘ganxers’ del riu Tajo, a debat en el Club de Lectura Alumni UV

  • 6 d’abril de 2016
José Luis Sampedro

El Club de Lectura d’Alumni UV es va reunir el passat 5 d’abril a la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ per a debatre sobre la novel·la ‘El río que nos lleva’, un homenatge de José Luis Sampedro als ‘ganxers’ del riu Tajo per la seua tasca de portar riu avall la tramada de pins fins a Aranjuez. El pensador, humanista i escriptor José Luis Sampedro va publicar aquest llibre l’any 1961.

És una història que segueix la tradició literària fent d’aquesta obra una magnífica novel·la que commou el lector retornant-li tot un món.

En ‘El río que nos lleva’, crea el conflicte dramàtic la incorporació a la ‘ganxerada’ de dos personatges aliens als ‘ganxers’: Paula, una misteriosa dona que desencadena les passions dels homes que dirigeixen els troncs, i Shannon, un irlandés que ha tornat recentment de la guerra a Europa i descobreix la dignitat viral d’aquests herois desconeguts.

Sobre l’autor
José Luis Sampedro (Barcelona, 1917-Madrid, 2013) va ser escriptor, humanista i economista espanyol que va defensar sempre una economia més humana, solidària i capaç de contribuir al desenvolupament dels pobles. El Consell de Ministres li atorgà en 2010 l’Orde de les Arts i les Lletres d’Espanya, i en 2011 va rebre el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles.

Professor universitari, polític, economista professional i novel·lista, va ser a més membre de la Reial Acadèmia Espanyola. Destaca el seu discurs per tractar-se d’un humanisme crític sobre la decadència moral i social d’Occident, el neoliberalisme i el capitalisme brutal.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (96 353 10 70 o amics@uv.es). És una activitat gratuïta.

Dia: 5 d’abril.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘El río que nos lleva’, de José Luis Sampedro.

Llista d'enllaços: